Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnský lezec Ondra si pro medaili nevylezl, na olympiádě skončil na šestém místě

, aktualizováno 5. srpna 2021, 15:36

Velké drama nabídlo finále sportovního lezení na olympijských hrách v Tokiu, v němž až do poslední chvíle sahal po medaili český lezec Adam Ondra. O tom, že brněnský rodák se vrátí do Česka bez cenného kovu, rozhodl Rakušan Jakob Schubert, jehož výkon na laně zamíchal celkovým pořadím závodníků a odsunul Ondru ze druhé pozice až na šesté místo. Českého lezce může v olympijské trojkombinaci mrzet zejména ztráta bodů na boulderingu. Zlato získal Španěl Alberto Gines Lopez.

Osmadvacetiletý Ondra po čtvrté příčce z úvodního lezení na rychlost skončil v boulderingu až šestý a stejná příčka mu patřila i průběžně. Díky výbornému výkonu v obtížnosti se dlouho držel v čele pořadí poslední disciplíny a živil šanci na některou z medailí včetně zlata. Naději mu ale sebral Schubert, který jako jediný z finálové sedmičky vylezl až na vrchol.

Nejnižší součin všech tří disciplín měl osmnáctiletý Ginés, jenž k vítězství v rychlosti přidal čtvrté místo v obtížnosti a sedmé v boulderingu. Coleman za ním celkově zaostal o dva a Schubert o pět bodů. Až čtvrtý skončil favorizovaný Japonec Tomoa Narasaki, před Ondru se dostal ještě vítěz úterní kvalifikace Francouz Mickaël Mawem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Chodura

Štítky OH, Ondra, Lezení, Brno, Adam Ondra, olympijské hry, Jakob Schubert, Česko, Tokio, Tomoa Narasaki

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský lezec Ondra si pro medaili nevylezl, na olympiádě skončil na šestém místě  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.