Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno s Teplicemi nevyužilo početní převahu a remizovalo 0:0

Fotbalisté Brna ve 29. kole první ligy v zápase týmů ohrožených sestupem remizovali s Teplicemi 0:0 a na šestnáctém místě tabulky na svého dnešního soupeře dál ztrácejí čtyři body. Nováček doma čeká na výhru už osm kol. Severočeši hráli celý druhý poločas bez vyloučeného Šimona Gabriela, přesto poprvé po 15 zápasech udrželi čisté konto.

Zbrojovka se snažila tvořit hru, hosté spoléhali na brejky, kterými hledali Vukadinoviče. Srbský útočník jeden z nich v 17. minutě zakončil tvrdou střelou k zadní tyči a poprvé vyzkoušel Berkovce. Vzápětí se dostali na druhé straně Reiter a Hladík až před Grigara, ale gólman, který se vrátil do základní sestavy po 11 kolech, oba pokusy zblízka reflexivně vyrazil.

Další šance přinesl až závěr prvního poločasu. Nejprve se Žitný pokusil přelobovat Berkovce, ale brněnský brankář se nachytat nenechal. Domácí Pachlopník pak ze dvou metrů minul branku. Ve 43. minutě Gabriel na hranici šestnáctky fauloval Hladíka, domácí se marně dožadovali penalty, ale určitou výhodu přece jen získali. Teplický stoper za zmařenou šanci uviděl červenou kartu.

Brzy po přestávce rozšířil početnou teplickou marodku Žitný, který si bez cizího zavinění poranil koleno. Hra v početní převaze sice stupňovala brněnský tlak, ale k brance nevedla. Jediným výsledkem byly střely z dálky v podání Pernici a Čermáka, s nimiž si zkušený Grigar bez problémů poradil.

Po hodině hry poslal trenér domácích Dostálek na hřiště dva čerstvé útočníky Fouska a Filu, ale blíž ke gólu měli hosté. Vukadinovič v 68. minutě v nadějné pozici přestřelil branku. Tepličtí sice mají spolu s Příbramí nejhorší obranu v lize, ale i v deseti čisté konto udrželi, což se jim povedlo naposledy v prosincovém zápase právě s Brnem.

Trenér Dostálek se tříbodového dárku k pondělním 47. narozeninám nedočkal. Jeho tým po nedávném vyřazení z poháru nevyhrál v této sezoně nad Teplicemi ani na třetí pokus. V příštím kole bude navíc Zbrojovka postrádat obránce Hlavicu, který dostal počtvrté v ligovém ročníku žlutou kartu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv FC Zbrojovka Brno

Štítky Sport, fotbal, první, 29. kolo, Brno, Teplice, AUDIO, FOTO, FC Zbrojovka Brno, FK Teplice, Šimon Gabriel, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno s Teplicemi nevyužilo početní převahu a remizovalo 0:0  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.