Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čeští futsalisté prohráli s Kazachstánem a o postup na světový šampionát se porvou v baráži s Chorvatskem

Česká futsalová reprezentace v Brně poprvé prohrála. Po dvou úspěšných zápasech kvalifikační skupiny na Mistrovství světa v Litvě Češi nestačili na Kazachstán, kterému podlehli vysoko 5:2. Naděje na šampionát stále žijí, Češi však musí v baráži porazit Chorvaty.

Kazaši vyhráli rozdílem třídy

Česká repre vstoupila do zápasu tragicky. Svěřenci Tomáše Neumanna prakticky nedokázali rozehrát a Brazilci v barvách Kazachstánu je snadno trestali. Zářil především hráč Era-packu Chrudim Douglas Junior, který v zápase zaznamenal hattrick. Dvě trefy přidal jeho krajan z původní vlasti Taynan. Mamutí podíl měl na výhře také další hráč s brazilskými kořeny - fantasticky chytající brankář Kazachstánu Huguita, který je považován za nejlepšího brankáře futsalového světa.

„Kazaši mají v týmu hráče s brazilskými kořeny, jsou to hráči světové třídy," svěřil se po zápase český trenér Tomáš Neumann. Prohru v důležitém zápase bere na sebe. „Sestříhal jsem klukům to, co umějí jejich nejlepší hráči a oni si možná řekli, že to se bránit nedá, a proto ten začátek tak vypadal. Byla to moje chyba," litoval po zápase český trenér. 

Češi vyzvou silné Chorvaty

Češi nyní vyzvou v baráži o postup na světový šampionát v Litvě Chorvaty. Utkání se odehraje nejprve 9. dubna v Chorvatsku, na 12. je pak v plánu odveta na české půdě. A jak naznačuje sám Neumann, půjde o ještě větší výzvu než bylo utkání s Kazchstánem. „Chorvatsko má nyní úžasnou futsalovou generaci a je možná lepší než Kazachstán. Hrát s nimi bude extrémně náročné,," uzavřel trenér.

Ohodnoť článek

Foto Ivana Hošková / Futsal FIFA - Česká republika

Štítky futsal, kvalifikace, euro, reprezentace, Kazachstán, prohra, baráž, Chorvatsko, Litva, Mistrovství světa ve fotbale, FC Zbrojovka Brno, trenér, mistrovství světa, Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští futsalisté prohráli s Kazachstánem a o postup na světový šampionát se porvou v baráži s Chorvatskem  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.