Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnským sportovcem roku je pošesté lezec Adam Ondra

Během čtvrtečního večera se vyhlašovali brněnští sportovci roku, sportovní kolektivy i sportovní akce tohoto roku. Třetí byl dráhový cyklista Tomáš Bábek, druhý brokový střelec Jan Lipták a titul sportovce roku už pošesté převzal lezec Adam Ondra.

Adam Ondra sbírá tituly ve světě i v Evropě

Podle hodnocení Akademie brněnského sportu je i pošesté nejlepším brněnským sportovcem lezec Adam Ondra. Dlouhodobě patří k nejlepším lezcům světa a letos získal titul mistra světa i Evropy v lezení na obtížnost. Druhé místo získal brokový střelec na trap, taktéž mistr Evropy, Jan Lipták a třetí dráhový cyklista Tomáš Bábek. 

„Mé velké uznání patří všem sportovcům, kteří pro obdivuhodné sportovní výkony obětují opravdu mnoho životního úsilí. Děkuji všem sportovcům, kteří hrdě reprezentují Brno a Českou republiku,“ ocenila výkony zúčastněných brněnská primátorka Markéta Vaňková. 

Brněnští střelci mají šanci zúčastnit se i olympiády

V kategorii sportovních kolektivů získali první místo střelci Komety Brno, kteří patří mezi nejlepší kluby na světě se třemi kvalifikačními místy na letní olympijské hry v roce 2020. Následují je hokejisté Komety a dráhoví cyklisté Dukly Brno. 

Mezi mládeží byl prvním místem oceněn Kanoe klub Spoj Brno, druhým baseballisti SK Draci Brno a třetím atletický klub Olymp Brno.

Sportovní akcí roku je MotoGP

Ocenění sbírali i sportovci do dvacet let. První byla kanoistka Gabriela Satková, dvojnásobně mistryně světa a nová mistryně Evropy. Následoval ji šestnáctiletý, extraligový hokejista Stanislav Svozil a střelkyně Zina Hrdličková. Nejlepším veteránským sportovcem nad padesát let je Rudolf Šmerda. Mezi handocapovanými triumfoval cyklista Ivo Koblasa.

„Sportovními akcemi roku byly vyhlášeny v tomto pořadí MotoGP, extraligová utkání hokejové Komety Brno a největší běžecký závod na Jižní Moravě ČSOB Vokolo priglu 2019. Sport a sportovní událostí patří v Brně k nejvyšším prioritám,“ dodává brněnský radní  Jaroslav Suchý.

Atler Vladimír Malý a cyklisté Jiří Pokorný a Milan Puzrla se stali novými členy sportovní síně slávy města Brna. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MPB

Štítky sportovec roku, Brno, Adam Ondra, lezec, HC Kometa Brno, cyklista, sportovní událost, Tomáš Bábek, Evropa, olympijské hry, Letní olympijské hry, Markéta Vaňková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnským sportovcem roku je pošesté lezec Adam Ondra  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.