Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Florbalisté Orla Telnice vybrali přes 100 tisíc korun pro děti s autismem

Tým TROOPERS Orel Telnice je známý především svou aktivitou na sociálních sitích, kdy si občas nedělá servítky z vůbec nikoho. To, co ale nastartoval těsně před vánoci a ukončil minulý pátek 11. ledna, stojí za zmínku. Hráčům klubu se v hlavách urodila myšlenka pomoci speciální škole ELPIS, která vzdělává děti s postižením či mentální poruchou. Pro tento účel založila transparentní účet. Za necelý měsíc přispěla florbalová rodina TROOPERS, jak samotný tým označuje osoby, které se rozhodly přispět, 115 000 Kč. Za vybrané peníze pořidí vzdělávací instituce speciální vybavení do třídy, kde se vzdělávají děti s autismem.

115 tisíc za čtyři týdny

Transparentní účet založil tým těsně před vánocemi a částku se jim podařilo vybrat za necelé 4 týdny. K předání symbolické plakety s částkou 115 593 Kč došlo před zahájením sobotního utkání Národní ligy v Tuřanech. Do rukou učitelského sboru organizace ELPIS ji předal vedoucí klubu TROOPERS Orel Telnice Ivo Bartek. Paní učitelky následně spolu s dětmi, které se v organizaci vzdělávají, přihlížely vítězství 12:6, díky kterému si TROOPERS připsali důležité 3 body do tabulky.

Mateřská škola speciální, základní škola speciální a praktická škola ELPIS poskytuje výchovu a vzdělávání, rehabilitaci a poradenství dětem s mentální retardací, kombinovanými vadami a poruchami autistického spektra ve věku od tří let do ukončení povinné školní docházky.

„Florbalová veřejnost ví, že fungujeme na principech přátelství a humoru. Přišlo nám skvělé využít našeho dosahu na sociálních sítích a v předvánočním čase vybrat peníze na děti, které potřebují pomoc. Množství vybraných peněz nás samotné zaskočilo. Nečekali jsme, že se nám podaří vybrat tolik. O to víc jsme rádi, že jsme sbírku uspořádali," hrdě prohlásil vedoucí klubu TROOPERS Orel Telnice Ivoš Bartek.

Florbalisté TROOPERS Orel Telnice hrají již 2. rokem Národní ligu – východ, která je 3. nejvyšší tuzemskou soutěží. Spousta týmů je bere jako tým „odpadlíků“, jelikož hráči končící v nejvyšších soutěžích často míří právě k nim. To by se mělo změnit v příštím roce, kdy dojde ke sloučení klubů TROOPERS Moravany a FK Orel Telnice a vznikne nový tým TROOPERS. Díky tomu bude moci mužská kategorie spoléhat na líheň talentů z řad mladých hráčů. Letos je TROOPERS Orel Telnice prozatím na 2. místě, ale v řadě statistik vévodí celé lize. Nejbližší domácí zápas odehrají v hale na Měšťanské ulici v Brně 26. ledna od 18:00. Play-off o postup do 1. ligy začíná v březnu.

Tisková zpráva | Foto Karolína Tyralíková

Štítky Telnice, orel telnice, florbal, troopers, elpis1, peníze, Vánoce, autismus, florbalista

Florbalisté Orla Telnice vybrali přes 100 tisíc korun pro děti s autismem  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.