Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Curlingové dráhy z loňského olympijského festivalu se přesunou do areálu Nové Zbrojovky

Brněnští radní dnes změnili rozhodnutí jejich předchůdců a rozhodli o novém umístění curlingových drah, které město pořídilo minulý rok pro olympijský festival na výstavišti. Curlingoví nadšenci si podle nového rozhodnutí v budoucnu zasportují v areálu Nové Zbrojovky. Původně měly dráhy najít nové umístění na Drobného ulici nedaleko Lužánek.

O přesunu rozhodli původně radní v září letošního roku. Mobilní ledové plochy zakoupené pro Zimní olympijský festival 2018 měly posloužit pro zvětšení kluziště za Lužánkami. Tři curlingové dráhy měly být instalovány v budově bývalé BILLY na ulici Drobného.

„Tato varianta se ale ukázala jako problematická, objekt by kvůli novému využití musel projít rekolaudací. Se stávajícím provozovatelem, společností STAREZ-SPORT, jsme tedy hledali jiná vhodná místa,“ popsal radní města Brna pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Na výběr bylo výstaviště, kluziště u Lužánen a Nová Zbrojovka

Brněnští radní dnes vybírali ze třech variant (mimo Lužánek a Nové Zbrojovky ještě pavilon E brněnského výstaviště). Výběrem Nové Zbrojovky se radni názorově shodli i s magistrátním odborem školství.

„Výhoda této varianty spočívá v možnosti téměř celoročního provozu a ve skutečnosti, že nebude muset docházet ke každoroční montáži a demontáži zařízení, čímž se výrazně sníží provozní náklady i opotřebení tohoto zařízení," uvedlo město v tiskové zprávě.

Brněnští curlaři patří mezi špičku

Nyní bude následovat jednání s curlingovými kluby o budoucím provozování drah. „Sportoviště bude využito jak pro přípravu členů curlařských klubů v regionu, tak pro veřejnost, která v době konání Zimního olympijského festivalu projevila o tuto nevšední disciplínu obrovský zájem,“ upřesnil Suchý.

Brněnští curlaři patří k nejúspěšnějším v zemi a tvoří základ reprezentačního týmu, který má ambice účasti na zimních olympijských hrách.

Foto pixabay.com

Štítky curling, festival, olympijské hry, Lužánky, Jaroslav Suchý, FC Zbrojovka Brno, Brněnské výstaviště

Curlingové dráhy z loňského olympijského festivalu se přesunou do areálu Nové Zbrojovky  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.