Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nové kurty, sauna, tribuna a fotbalové hřiště. Brno dá 10 milionů na obnovu sportovišť tří klubů

Brno plánuje poskytnut skoro deset milionů korun na obnovu sportovišť tří klubů. Pět milionů by měl dostat Brněnský lužánecký tenisový klub na rekonstrukci areálu kurtů, sauny a tělocvičny. Investice je celkově za 30 milionů a část na ni má dát stát i sám klub. Tři miliony město plánuje uvolnit fotbalistům z Líšně na dokončení tribuny a 1,5 milionu fotbalistům 1. FC Sparta Brno na regeneraci hřiště s umělou trávou. Také fotbalisté budou čerpat dotace z jiných zdrojů.

Radní doporučili zastupitelstvu, aby poskytnutí peněz schválilo. Zastupitelstvo bude v úterý. Podle Hladíka bude Brno akce spolufinancovat pouze v případě, že sportovci získají další peníze z evropských nebo státních dotací.

Na tenisové kurty přispěje i stát

Nejvíce peněz bude stát rekonstrukce u tenistů. Počítá se s náklady 30 milionů korun. „Na to by mělo jít z města pět milionů, dalších 20 milionů od státu a pět milionů by měli mít z vlastních zdrojů," uvedl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

V Líšni se dočkají nové tribuny

Skoro tři miliony by měli dostat fotbalisté z SK Líšeň na dokončení tribuny. Celkem počítají s náklady 9,5 milionu korun, chtějí získat také dotaci z ministerstva školství.

Na Spartě bude nová umělka

Téměř 1,5 milionu hodlá město přidělit fotbalistům z 1. FC Sparta Brno na regeneraci fotbalového hřiště s umělou trávou. Celkem obnova vyjde na více než sedm milionů korun a klub také požádá o státní dotaci. V areálu mají celoroční tréninky všechny fotbalové věkové kategorie.

Autoři | Foto Tenis Brno

Štítky sportoviště, tenis brno, SK Líšeň, sparta brno, fotbal, tenis, fotbalista, FC Zbrojovka Brno, FC Sparta Brno, Líšeň, sauna, Petr Hladík, KDU-ČSL, AC Sparta Praha

Nové kurty, sauna, tribuna a fotbalové hřiště. Brno dá 10 milionů na obnovu sportovišť tří klubů  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.