Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa dala svému kouči krásný dárek k narozeninám - tři body z Litvínova

Víkendový program pokračoval nedělním duelem na ledě Litvínova. Brňané v první třetině vedli, ve druhé museli pro změnu dotahovat. Klíčový moment se odehrál v čase 57:21, kdy do rychlého brejku vyrazil Dočekal s Čermákem a Kometa si nemohla dát lepší narozeninový dárek. Tři body z Litvínova a úspěšný dvoustý zápas dnes pětačtyřicetiletého Libora Zábranského na lavičce Komety a zároveň tisící zápas v pozici majitele.

Stejně jako v utkání v Karlových Varech měla Kometa začátek utkání daleko lepší než soupeř. V obrovské šanci byl hned ve druhé minutě Alex Mallet, toho ale v samostatném úniku zastavil Janus. Litvínovský gólman dál čaroval, předvedl se po tutovce Kašpara, mimochodem odchovance tamní Vervy. Dobrou šanci měl i domácí Havelka, připraveného Kašíka neprostřelil. Největší možnost Vervy měl ve vlastním oslabení Válek, ale jeho pokus překazil včasným vložením hole do jeho střely obránce Němec.

Kometa zvyšovala obrátky a za polovinou třetiny mohla skórovat Köhlerem, jenž snad načtyřikrát chtěl překonat Januse, ten ale neskutečně odolal. V 11. minutě se už světelná tabule musela namáhat. Po přesilovkové kombinaci zakončil do šibenice Peter Mueller - 0:1. I Verva dostala k dispozici přesilovku, kterou v 16. minutě zhodnotil důrazným zakončením na brankovišti Lukáš Válek - 1:1. Kontrovat mohl v samotném závěru periody smolař první třetiny Bedřich Köhler, ale ani v další ložence Januse nepřekonal.

Na další gól se čekalo do 29. minuty. I když bylo k vidění mnoho šancí hostů, radovali se hráči ve žlutých barvách. Střelu přes obránce vyslal František Lukeš a trefil se přesně. Nicméně Kometa dál hrála solidní zápas, v útoku se však stále nemohla prosadit. Honza Hruška by mohl vyprávět, když se ocitl před prázdnou bránou, tu však minul. Poté mohli vyrovnat Mallet, Čermák a také Dočekal, stále nic. Až v přesilovce přišlo kýžené vyjádření. Po další učebnicové kombinaci první přesilovkové formace zakončil Lukáš Kašpar - 2:2.

I ve třetím dějství se hrál atraktivní hokej. Oba týmy věděly, že případná chyba by je mohla stát bodový zisk, takže se soustředily na obranu. Přesto především hosté stále hrozili, Janus musel řešit pumelici Malce, nebezpečně se jevila i akce Holíka, stav se ale neměnil. Platilo to i po ráně Doudery, kterou Kašík viděl.

Hrálo se ve vysokém tempu, Kometa dál musela žehrat na koncovku, nejprve Horký těsně minul pravou tyč a Zohorna jel dokonce sám na litvínovského mága, leč si na něm vylámal zuby. Čtyři minuty před koncem mohl rozhodnout Lukeš s Douderou, za Kašíkem snad zvonila i tyč.

Akce ovšem pokračovala a z rychlého kontru se radovala Kometa. Dočekal ujel ve dvojici s Leošem Čermákem a brněnský kapitán zahájil komeťácké oslavy pětašedesáti let od založení klubu. K tomu majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský zažil vítězný zápas. Lepší dárek nemohl od hráčů za bojovný a obětavý výkon v závěru dostat. Brňané tak vezou důležité tři body.

Foto Kometa Brno, Roman Kantor | Zdroj Kometa Brno

Štítky kometa, litvínov, výhra, HC Verva Litvínov, HC Kometa Brno, Leoš Čermák, Libor Zábranský, Brno, HC Energie Karlovy Vary, Lukáš Kašpar, Bedřich Köhler, František Lukeš, Peter Mueller

VIDEO/GÓLY: Kometa dala svému kouči krásný dárek k narozeninám - tři body z Litvínova  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.