Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V centru Brna před Vánoci cizinci pořezali dva muže

Krvavou dohru měla šarvátka dvou mužů se skupinkou cizinců v sobotu v brzkých ranních hodinách. Potyčka před klubem Caribic na Běhounské ulici začal nejdřív slovní přestřelkou, poté měl jeden z cizinců vytáhnout nůž. Dva muži skončili v péči záchranářů s bodnořezným zraněním.

Zdravotníci dvojici následně převezli do nemocnice a policisté se zároveň pustili do pátrací akce po útočnících. Na Moravském náměstí našli čtyři podezřelé muže, kteří odpovídali popisu útočníků. Kriminalisté pak zahájili trestní stíhání třech cizinců.

„Dva muži ve věku čtyřiadvacet a třicet let jsou obviněni z přečinu výtržnictví a může jim hrozit až dvouleté vězení. Hlavním aktérem je jednatřicetiletý muž, který nyní čelí obvinění z trestných činů těžké ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Za jeho jednání mu může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi," uzavřela policejní mluvčí Andrea Cejnková. Původně měla hlavní aktér putovar do vazby, avšak soudce nakonec vazbu neuvalil. Všichni tři útočníci jsou tedy stíháni na svobodě.

Falešná zpráva o útočících imigrantech

O incidentu ihned na svém facebookovém profilu informovalo politické hnutí Slušní lidé. Podle jejich informací mělo jít imigranty původem z Egypta, Libanonu a Afghánistánu. Tuto informaci však důrazně odmítlo Ministerstvo vnitra. Podle policie žijí všichni útočníci na českém území legálně a nejsou klienti azylového centra. Pouze jeden z nich měl nařízenou doplňkovou ochranu.

Autoři | Foto Facebook, Martin Korec | Zdroj PČR

Štítky Brno, Vánoce, Egypt, Afghánistán, Libanon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Brna před Vánoci cizinci pořezali dva muže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.