Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Ahoj babi, představil se podvodník po telefonu seniorce. Pak z ní vytáhl dvě stě tisíc

Jihomoravští policisté opět vyšetřují nechutný případ podvodu. Koncem minulého týdne obvolával vyškovské seniory muž. Do telefonu řekl jednoduše "ahoj babi/dědo" a posléze si vymyslel příběh, na jehož konci byla urgentní prosba "vnuka" o velkou sumu peněz. V jednom případě bohužel žena uvěřila a přišla tak o 200 tisíc korun.

Podvodníci si vybírají starší lidi, které telefonicky kontaktují a vydávají se za příbuzné. Většinou jim k tomu stačí slůvko „babi“ či „dědo“ na úvod. Pod dojmem, že se jedná o vnuka či jiného příbuzného tak starší lidé přislíbí finanční půjčku či pomoc.

K podobným případům došlo i koncem minulého týdne ve Vyškově. V tom druhém byl bohužel podvodník úspěšný. Nejprve telefonicky kontaktoval starší paní z Vyškova, kdy se vydával za jejího vnuka. Žádal po ní půjčku dvě stě tisíc korun pro své rodiče. Seniorka mu polovinu požadované částky přislíbila, hovor se však naštěstí přerušil, protože se jí vybil domácí telefon. Nikdo si pro peníze tedy nepřišel.

Za pár hodin však vypečený podvodník uspěl. Šestaosmdesátiletá Vyškovanka uvěřila, že mluví se svým zeťěm, který po ní také žádal půjčku. I když paní neměla požadovanou nehoráznou výši v řádu několika stovek tisíc korun, kterou naléhavě potřeboval volající údajně do zítřejšího rána, přislíbila vypomoci hotovostí přes dvě stě tisíc korun. Peníze pak předala údajnému spolupracovníkovi svého příbuzného. „Případem se zabývají vyškovští kriminalisté, kteří znovu apelují především na seniory, aby na podobné telefonáty nereagovali a v žádném případě nepředávali cizím osobám peníze," vyzvala policejní mluvčí Alice Musilová.

Zdroj PČR

Štítky peníze, půjčka, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ahoj babi, představil se podvodník po telefonu seniorce. Pak z ní vytáhl dvě stě tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.