Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stovky lidí na jižní Moravě jsou kvůli větru bez proudu

Stovky lidí na jižní Moravě se dopoledne ocitly kvůli sílícímu větru bez elektrického proudu. Nejvíce zasažené je Blanensko a Vyškovsko a sever Brněnska. Jde ponejvíc o oblasti v lesích, uvedla mluvčí společnosti E.ON Božena Herodesová. Ve stejných oblastech nejčastěji také vyjíždějí hasiči Kvůli bezpečnosti návštěvníků zavřela v poledne brněnská zoologická zahrada a dnes už neotevře.

Podle Herodesové se výpadky šíří s tím, jak směrem k jihu a jihovýchodu republiky sílí vítr, proto byly zatím ušetřeny oblasti Znojemska či Břeclavska. „Tam, kde zatím hrozí nebezpečí pádu stromů, se budou havárie opravovat, až se vítr uklidní. Tam, kde je možné opravovat ihned, vysíláme na místo techniky," uvedla Herodesová.

Hasiči měli do 13:00 přes 250 výjezdů, každou minutu přibývají další. Jedná se převážně o spadlé a vyvrácené stromy, případně uvolněné střešní krytiny, také o billboardy či komíny. „Zasahovali jsme například na jedné ze škol v Brně-Líšni v ulici Horníkova," doplnil Mikoška. Vítr tam odfoukl plechovou střechu. Někde už stromy poničily i zaparkovaná auta, zatím však nejsou v kraji hlášená žádná zranění v souvislosti s větrem.

Na dálnici D1 popadala většina provizorních značek v opravovaných úsecích. Za Brnem ve směru na Prahu jsou uzavřené mnohé čerpací stanice, například U Devíti křížů nebo u Velkého Meziříčí.

Dopoledne se krajem také přehnal poměrně intenzivní déšť, trval však jen několik desítek minut a nezpůsobil větší problémy.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, E.ON, okres Blansko, okres Vyškov, Brněnsko, strom, okres Břeclav, okres Znojmo, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky lidí na jižní Moravě jsou kvůli větru bez proudu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.