Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Tokyo Drift po brněnsku. Parta nadšenců do tuningu driftovala na brněnském parkovišti

Kvílení pneumatik, neprostupný bílý dým a pach spálené gumy. To byly hlavní vjemy, které zažila hlídka strážníků, jež v závěru týdne přijela na záchytné parkoviště u brněnského Ústředního hřbitova. Početná skupina vyznavačů tuningu se tam v pozdních večerních hodinách sešla, aby se společně bavila driftováním.

Zatímco jednotliví řidiči se na volné části prostranství střídali v jízdě, další desítky lidí je pozorovaly a natáčely si videa. „Ulpívající povrch pneumatik ale zásadním způsobem poškodil vodorovné dopravní značení na parkovišti. Bílé čáry na výrazné části plochy nebyly ani vidět," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Pracovníci Brněnských komunikací konstatovali, že škoda velmi pravděpodobně přesáhne pět tisíc korun. „Někteří z účastníků navíc v autech nelegálně používali výstražná modrá světla a velká část řidičů během své přítomnosti i jinak porušila dopravní předpisy," doplnil Ghanem. Celé dění nahrávali strážníci v dohledovém centru. Pořídili tak detailní záběry registračních značek a tváří řidičů. „Případ si následně ponechali v kompetenci přivolaní státní policisté," jzavřel Ghanem.

Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky Ústřední hřbitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tokyo Drift po brněnsku. Parta nadšenců do tuningu driftovala na brněnském parkovišti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.