Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Výbušnina neměla v prostorách budovy Jugo ve Vyškově vůbec být

V prostorách vojenské budovy Jugo ve Vyškově, kde v úterý nastal výbuch, neměla výbušnina vůbec být. Vyšetřovatelé zkoumají i to, kde se tam vzala. Výbuch jednoho vojáka usmrtil, jednoho  zranil. Vyšetřování pokračuje. Podle ministerstva nešlo o úmyslný čin.

„Prostory, kde výbuch nastal, nejsou určené k tomu, aby se tam nacházela výbušnina," řekl ředitel odboru komunikace ministerstva obrany Jan Pejšek. Vyšetřovatelé jsou podle něj stále na místě a mimo jiné zjišťují i to, co přesně v úterý vybuchlo. Podle některých médií šlo o granát. Jak uvedl server iDNES.cz, hlavní vyšetřovací verze jsou dvě. Buď s granátem či granáty do sklepa přišel jeden z vojenských policistů, což je porušení pravidel, nebo ve sklepě byla skrýš munice ukradené při výcviku.

Vyšetřování události už v úterý převzala armáda, zabývá se jím Vojenská policie za dozoru státního zástupce. Podle Pejška bude vyšetřování trvat několik dnů.

Voják, který zemřel, i zraněný, patřili k Vojenské policii. Zraněný voják je po operaci, leží na oční klinice v Brně. Podle Pejška operace dopadla dobře a na zraněné oko by měl vidět.

Vojenská akademie ve Vyškově je vzdělávacím a výcvikovým zařízením ministerstva obrany. V areálu jsou vedle poslucháren a učeben i trenažéry pro dělostřelectvo, tankové jednotky, mechanické jednotky a potápěče, haly vzdušných sil s trenažéry a leteckou technikou a také sportoviště.
 

Foto ČT Brno | Zdroj ČTK

Štítky Vyškov, Jugo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbušnina neměla v prostorách budovy Jugo ve Vyškově vůbec být  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.