Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Před brněnskou restauraci někdo vysypal červený prach a vyhrožoval výbuchem

Pořádnou práci dal policejním jednotkám úterní případ z Komína. Před restaurací se tam totiž objevil rozsypaný červený prach a na dveřích pak výhrůžky o možném výbuchu. Všichni hosté museli být evakuováni.

Dlouhotrvající spory otce se synem odnesli v úterý v poledne v Kristenově ulici především hosté a personál tamní restaurace. Ti museli nuceně v době oběda opustit lokál. V domě, jehož součástí je i restaurace, byl totiž přede dveřmi jednoho z bytů rozsypaný červený prášek a na dveřích nalepeny varovné vzkazy o možném výbuchu.

Policisté a následně z Olomouce přivolaní pyrotechničtí specialisté řešili situaci evakuací budovy. „Jejich obavy byly oprávněné. Před několika dny byli totiž do stejného bytu vysláni k nálezu granátu, který byl, jak se později ukázalo, naštěstí nefunkční maketou," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Pyrotechnici se za pomoci speciální techniky dostali do bytu, který prohledali. Žádnou výbušninu tam nenašel ani speciálně cvičný pes. Stejný výsledek měl i rozbor rozsypaného červeného prášku. Jednalo se tedy o planý polach.

Zdroj PČR

Štítky restaurace, výbuch, Brno-Komín, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před brněnskou restauraci někdo vysypal červený prach a vyhrožoval výbuchem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.