Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brňanka jezdila po republice a okrádala seniory o celoživotní úspory

Policie obvinila šestatřicetiletou ženu z Brna z okrádání seniorů po celé zemi. Žena má podle policie na svědomí prozatím sedm skutků, od poloviny loňského roku si přišla téměř na 300.000 Kč. Za krádež a porušování domovní svobody jí hrozí pět let vězení.

Žena si podle mluvčí vždy vymyslela nějakou legendu a vetřela se starším lidem do bytu či rodinného domu. Tvrdila, že jde zkontrolovat vodoměr nebo že je pracovnice pojišťovny a přišla vrátit přeplatek. „Scénář byl pak vždy totožný. Žena vytáhla bankovky a žádala o rozměnění. Přitom si vysledovala, odkud senior bere peníze a pak jen vyčkala na vhodný okamžik a úspory odcizila," uvedla mluvčí Andrea Cejnková.

Nejvyšší částku si odnesla z Turnova, kde zazvonila u rodinného domu pětadevadesátiletého muže, šlo o 175.000 korun. Podle policie však žena kradla například i v Chrudimi, dva z případů evidovali policisté v Jihomoravském kraji. V Kuřimi žena podle policie okradla třiadevadesátiletou ženu o 26.000 korun, v obci na Znojemsku sedmaosmdesátiletou ženu o 8000 korun.

Zdroj ČTK, PČR

Štítky policie, Brno, Turnov, Chrudim, Jihomoravský kraj, Kuřim, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňanka jezdila po republice a okrádala seniory o celoživotní úspory  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.