Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Školačky si vymyslely únos, zaměstnaly několik policejních jednotek

Velmi nebezpečnou a nezodpovědnou "zábavu" si z dlouhé chvíle vybraly dvě dívky v Hodoníně. Zavolaly totiž na policii a fingovaly únos. Policisté začali ihned jednat, po určité době a především stále se měnícím výpovědím dívek zjistili, že je vše nejspíš velmi špatný vtípek.

Hodonínští policisté v sobotu odpoledne přijali oznámení o pokusu únosu dvou děvčat, ke kterému mělo dojít v Hodoníně. Na tísňovou linku zavolala dívka, která se představila a uvedla, že se ji a kamarádku měl pokusit unést neznámý muž.

Dívka dokonce tvrdila, že v tom autě viděla jinou spoutanou holčičku s přelepenými ústy. „Na místo události okamžitě vyjela policejní hlídka, aby děvčata kontaktovala a dozvěděla se od nich podrobnosti. Další policisté pak pátrali po uvedeném vozidle," popsal policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policisté děvčata dohledali, ale od počátku s nimi byla těžká domluva. Obě nezletilé dívky školního věku uváděly hlídce různá smyšlená jména a příjmení. Stále měnily své výpovědi a bylo patrné, že si celou událost vymyslely. Poté, co se policistům podařilo dívky ztotožnit, přivolali si na místo také pracovnici ze sociálně-právní ochrany dětí. Té nakonec dívky skutečně přiznaly, že si celou věc vymyslely. Za přítomnosti pracovnice  byly poté předány zákonným zástupcům a pracovníci úřadu si dále ve věci povedou vlastní šetření s rodinami obou dívek.

„Na celé věci je zarážející, jak byly obě dívky zpočátku věrohodné a jak dokázaly rychle měnit verze události i své totožnosti. Na dlouhou dobu tak zaměstnaly několik policejních hlídek zcela vylhaným oznámením. Apelujeme proto i rodiče, kteří by se s podobnou situací mohli setkat, aby v takových případech zkusili věrohodnost vyprávění svých dětí," uzavřel Zámečník.

Foto ilustrační, pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky únos, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školačky si vymyslely únos, zaměstnaly několik policejních jednotek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.