Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Strážníci zachránili život zraněnému pejskovi

Obrovskou dávku štěstí v neštěstí měl pejsek, který se zranil během potyčky několika lidí v sobotu odpoledne u přehrady. Hlučnému konfliktu přijely udělat přítrž dvě hlídky strážníků. Během uklidňování zúčastněných pak strážníci uviděli zraněného psa a poskytli mu základní ošetření. Po převozu k veterináři se ukázalo, že nebýt včasného zásahu strážníků, pejsek by vykrvácel.

Do emočně velmi vypjaté atmosféry se dostaly dvě hlídky městské policie, které v sobotu odpoledne v Rakovecké ulici prověřovaly oznámení o údajné potyčce dvou osob. Na místě zastihli několik lidí, kteří na sebe pokřikovali, nikdo z nich však nebyl zraněn.

Strážníci mezi nimi uviděli také středně velkého psa s krvácející ránou na přední tlapě, který se podle svědků zranil na střepech z láhve, jež prý upadla třiadvacetiletému kolemjdoucímu. Zatímco jedna hlídka s využitím obvaziva ze služebního vozidla psovi ránu ošetřila, jejich kolegové mezitím přivolali odchytovou službu. Zároveň se postarali se o to, aby se do akutního ošetření nikdo další nevměšoval.

Raněného psa šestatřicetiletého majitele strážníci vzápětí urychleně dopravili k veterináři. Ten konstatoval, že šlo o tepenné krvácení a nebýt pohotového zásahu strážníků, zvíře by nepřežilo. Případ bude mít dohru u přestupkové komise. 

Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili život zraněnému pejskovi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.