Počasí dnes23 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Opilý cizinec vjel v zatáčce do protisměru. Srazil dvě auta, těžce zranil ženu a dvě děti. Od nehody utekl

Obrovskou nezodpovědnost a lhostejnost vůči zdraví ostatních projevil minulý týden cizinec, který v silné opilosti vjel s dodávkou do protisměru a smetl dvě auta. Při tom těžce zranil ženu a dvě děti. Od nehody však, stejně jako všichni spolujezdci z jeho auta, zbaběle utekl. Nyní ho čeká vazba.

Rozluštit, co se přesně odehrálo při dopravní nehodě, která se stala na konci minulého týdne poblíž obce Šebrov-Kateřina, nebylo pro policisty vůbec jednoduché. Na frekventované silnici spojující Lipůvku s Blanskem havarovala dodávka Ford s automobily Renault a Škoda.

Nehodu, při níž byla těžce zraněna řidička Renaultu a dvě cestující děti, zavinil řidič dodávky. Ten po průjezdu pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, kde se střetnul s dalšími vozidly. V dodávce cestující cizinci se po nehodě rozprchli, ale po čase se začali na místo postupně vracet. K řízení dodávky se ale nikdo z nich přiznat nechtěl. Policisté nakonec při propátrávání blízkého okolí narazili sedmatřicetiletého cizince, který také patřil do posádky auta. K řízení vozidla se nejdříve také nehlásill. Až poté, co policisté zjistili na jeho těle stopy od bezpečnostního pásu, se k řízení  přiznal.

„Odpověď na otázku, proč z místa nehody utekl a neposkytl zraněným pomoc, se nabídla po vykonání dechové zkoušky. Cizinec nadýchal 2,4 promile," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Muž skončil v policejní cele. Policisté také podali návrh na vzetí do vazby. „Řidiče, kterému policisté sdělili podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, následně vzal soudce do vazby," uzavřel Malášek.

Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky havárie, Renault, Ford Motor Company, ŠKODA AUTO a.s., Šebrov-Kateřina, Blansko, Lipůvka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý cizinec vjel v zatáčce do protisměru. Srazil dvě auta, těžce zranil ženu a dvě děti. Od nehody utekl  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.