Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyhrožoval, že vyhodí malou dcerku z okna. Pak z něho vyhodil její matku. Odsedí si dvanáct a půl roku

 Za vyhození družky z okna bytu v Orlové na Karvinsku si Daniel Fizer definitivně odpyká 12,5 roku ve vězení. Jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud (NS). Justice čin kvalifikovala jako pokus o vraždu a vydírání. Výsledek dovolacího řízení oznámila mluvčí Krajského soudu v Ostravě, který případ řešil jako první instance.

Po pádu z pětimetrové výšky si žena vážně zranila nohu. Fizerovi hrozilo deset až 18 let vězení. Už několikrát byl stíhán za násilné chování. U odvolacího Vrchního soudu v Olomouci mu loni v listopadu nepomohlo ani to, že družka změnila výpověď a začala tvrdit, že z okna vyskočila sama. Odvolací senát tehdy potvrdil trest vyměřený krajským soudem.

Útok se odehrál loni v lednu, předcházela mu hádka kvůli údajné nevěře družky. Fizer držel na rukou malou dcerku a ženě podle obžaloby vyhrožoval, že ji zabije. Otevřel prý okno, donutil družku, aby si stoupla na parapet, a pak do ní strčil. Žena spadla z pětimetrové výšky na zmrzlou zem.

Fizer poté podle verdiktu žádal svědky, aby nevolali policii, a družku nutil, aby řekla, že vypadla sama při mytí okna, anebo ji po návratu z vězení zabije. Žena přesto zprvu událost popsala jako Fizerův útok, teprve v odvolacím řízení řekla, že skočila sama.

Odůvodnění rozhodnutí Nejvyššího soudu zatím není dostupné. Po odmítnutí dovolání zbývá Fizerovi jako poslední mimořádný opravný prostředek ještě ústavní stížnost.

Zdroj ČTK

Štítky okno, věznice, Krajský soud v Ostravě, okres Karviná, Orlová, Vrchní soud v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrožoval, že vyhodí malou dcerku z okna. Pak z něho vyhodil její matku. Odsedí si dvanáct a půl roku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.