Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

VIDEO: Na ulici bezvládně ležel muž, kolemjdoucí se mu místo pomoci vymočil na hlavu

Těžko uvěřitelnou scenérii lidské zvrácenosti zachytily v pondělí v noci kamery městské policie v Benešově ulici. Náhodný kolemjdoucí tam nejistou chůzí došel k ležícímu muži a bez jasného důvodu se na něj vymočil.

Každý člověk má ze života ve městě zkušenosti s bezdomovci spícími na ulici. Většinou je z blízka či na dálku pozná a ve většině případů se o ně nestará. Najít však vcelku běžně a v čistém oblečeného muže zkrouceného na chodníku, by pro mnoho lidí ale automaticky znamenalo zajímat se o jeho stav a případně mu pomoci. Ne však pro kolemjdoucího muže v Benešově ulici. Muže při pohledu na ležícího pětapadesátiletého chodce přepadly úplně jiné pohnutky a na možné zdravotní potíže ležícího ani nepomyslel. Rozepnul si kalhoty a začal mu močit na hlavu a záda.

Podezřelého strážníci naštěstí chytili přímo při činu. Na místo totiž spěchali se zapnutými majáky právě proto, aby ověřili, jestli ležící muž nezkolaboval. To se nepotvrdilo, muž byl pouze opilý. Nechali ho proto převézt na záchytnou stanici. Chování kolemjdoucího vyhodnotili jako přestupek proti občanskému soužití. „Za podobně nevybíravé chování vůči druhým hrozí ve správním řízení pokuta do dvaceti tisíc korun," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na ulici bezvládně ležel muž, kolemjdoucí se mu místo pomoci vymočil na hlavu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.