Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Věčně zadlužený opilec přišel do hospody se sto čtyřiceti tisíci v hotovosti, díky důvtipu štamgastů skončil na policii

Díky důvtipu jednoho z hostů břeclavské restaurace mohli policisté snadno objasnit krádeži více než 140 tisíc korun v hotovosti. Namol opilý mladík minulý týden přišel do hospody s obálkou plnou peněz. Jeden ze štamgastů se však nenechal zmást opileckými báchorkami a vzal mladého zloděje na policii. Tam se ukázalo, že je chvíli před tím ukradl kamarádovi.

S poměrně neobvyklým případem se setkali minulý týden policisté na břeclavském obvodním oddělení. Do jednoho hostince zavítal starý známý štamgast, který měl u sebe neobvykle vysokou sumu peněz. Třiadvacetiletý muž přitom míval opačný problém, peníze mu většinou scházely.

„Celá záležitost skončila nakonec u nás na policii. Zbohatlíka se ujal třiapadesátiletý muž, který ho i s obnosem doprovodil z hostince přímo na služebnu. Tam kolegové zjistili, že v obálce je uloženo téměř 143 tisíc korun," uvedla na policejním webu mluvčí Kamila Haraštová. Ukázalo se, že poctivý oznamovatel se nemýlil, když nechtěl věřit tomu, že peníze pocházejí z legální činnosti.

„Podnapilý zbohatlík, u kterého jsme naměřili téměř 4 promile, ovšem nebyl schopný výslechu. Vystřízlivění jsme mu zajistili v policejní cele a začali jsme provádět další šetření. Nakonec jsme zjistili, že muž peníze odcizil kamarádovi, u kterého byl na návštěvě. Využil chvíle, kdy si šel přítel zakouřit ven a obálku s bankovkami mu sebral,“ popsala průběh krádeže Haraštová.

Policisté následně oznámili třiadvacetiletému muži podezření z přečinu krádeže. „Spisový materiál poputuje na státní zastupitelství, ale již teď můžeme doplnit informaci, že finance jsme vrátili tomu, komu patřily,“ uzavřela případ mluvčí.

Zdroj: PČR

Štítky hospoda, policie, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věčně zadlužený opilec přišel do hospody se sto čtyřiceti tisíci v hotovosti, díky důvtipu štamgastů skončil na policii  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.