Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Matka neposílala syna do školy, promeškal téměř pět set vyučovacích hodin

Velmi liknavý přístup k výchově má nejspíš matka mladistvého chlapce ze Strážnice. Od začátku tohoto školního roku totiž mladík promeškal těžko uvěřitelných 500 hodin. Matka syna neomlouvala a se školou nekomunikovala. Nyní ji hrozí až dva roky vězení.

Strážničtí policisté zahájili trestní řízení, ve kterém z ohrožování výchovy dítěte podezřívají jednačtyřicetiletou matku mladistvého chlapce. Od začátku tohoto školního roku až do současnosti mu měla umožňovat vést zahálčivý život. Za uvedené období chlapec zameškal téměř 500 vyučovacích hodin, kdy z toho nebylo 24 vyučovacích hodin řádně omluveno.

„Svým nedbalostním jednáním mu matka vytvářela podmínky pro vznik nežádoucích návyků a sklonů. Nezajistila jeho řádnou přípravu do školy a školní docházku,“ uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Nepřítomnost svého syna ve škole řádně neomlouvala a i přes výzvy a upozornění školy na zanedbávání školních povinností  podle školy nedostatečně spolupracovala. „V případě odsouzení za trestný čin Ohrožování výchovy dítěte hrozí nezodpovědné matce až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřel Zámečník

Zdroj: PČR

Štítky Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka neposílala syna do školy, promeškal téměř pět set vyučovacích hodin  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.