Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté již měsíc pátrají po ztraceném seniorovi, mohlo by jim pomoci svědectví řidiče

Kvůli pátrání po pohřešovaném seniorovi z Božic na Znojemsku policie hledá řidiče osobního auta s olomouckou registrační značkou, který stál 4. března na božickém nádraží. Zde byl pětasedmdesátiletý Josef Hemzal spatřen naposledy. 

Pátrání policie vyhlásila 5. března, muž odešel z domova a nevrátil se. Má Alzheimerovu chorobu a podle policie se může pohybovat po celé ČR. „Pátrání stále trvá. Prověřili jsme všechny poznatky, které jsme získali, ale žádný z nich bohužel nevedl k vypátrání muže," uvedla znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Policisté prověřovali místa, kde by se mohl vyskytovat, například na nádraží v Božicích. Prověřili také vlaky a autobusy, kterými muž mohl odjet. V terénu pak policisté pátrali i za použití vrtulníku a psovoda. Podle policie si senior přál ještě navštívit místo svého narození v Ráječku na Blanensku. V domě už bydlí jiní lidé, policie je podle Drakoupilové také kontaktovala, kdyby k nim senior dorazil.

Naposledy ho viděla žena v sobotu 4. března. Požádal ji, aby ho svezla na božické nádraží, které je mimo obec. Paní ho tam převezla, a když vystoupil, ještě si všimla, že u nádraží stálo osobní auto s registrační značkou, ve které určitě bylo písmeno M, tedy Olomoucký kraj. Ta paní ale už nevěděla, jestli do auta nestoupil, nebo ne," uvedla mluvčí. Policie by v této souvislosti uvítala informaci od řidiče dotyčného vozu, zda ho hledaný senior nepožádal o svezení.

Vzhledem k diagnóze seniora není vyloučené, že nastoupil do autobusu nebo vlaku a odjel neznámo kam. Tím je ohrožen na zdraví i životě.

Hledaný muž je asi 170 centimetrů vysoký, obézní, má šedé rovné vlasy, modré oči. Jakékoliv informace o pobytu seniora policie uvítá na lince 158.

Zdroj: ČTK

Štítky policie, Božice, okres Znojmo, Česko, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté již měsíc pátrají po ztraceném seniorovi, mohlo by jim pomoci svědectví řidiče  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.