Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Policisté řeší dvě smrtelné nehody, pátrají po řidiči

Policisté na jihu Moravy stále vyšetřují dvě smrtelné nehody z posledních dní. V sobotu na Brněnsku zemřel motorkář, o den dříve řidič osobního vozu při srážce s autobusem. Policisté pátrají po řidiči, který místem sobotní nehody projížděl. Na policejním webu to uvedl mluvčí Pavel Šváb.

Sobotní nehoda se stala v 13:58 mezi Brnem a Sokolnicemi v křižovatce ulic Sokolnická a Roviny. Střet motocyklu KTM s vozidlem Land Rover nepřežil šestatřicetiletý motocyklista. Motorkář jel od Brna směrem na Sokolnice, druhý účastník nehody jel ze Sokolnic směrem na Brno a odbočoval na ulici Roviny.

„V této souvislosti policisté pátrají po řidiči vozidla, které mělo ve směru od Brna do Sokolnic projet místem dopravní nehody těsně před střetem obou vozidel a sedmapadesátiletý řidič SUV Land Rover s přívěsným vozíkem mu dával v křižovatce přednost," uvedl Šváb. Policisté uvítají jeho informace buď prostřednictvím linky 158 nebo na telefonu 974 628 311.

Jak Šváb uvedl, v pátek se na Znojemsku podle prvotních informací dopustil osudové chyby řidič superbu, který nedobrzdil za předpisově odbočujícím autem. Náraz superbu pak poslal vůz přímo pod protijedoucí autobus.

Jak mluvčí upozornil, obě nehody se staly při odbočování vlevo. „Tento manévr vyžaduje od všech účastníků maximální obezřetnost," uvedl Šváb.

Doplnil, že někteří odborníci v těchto situacích z preventivních důvodů doporučují vyčkat před odbočením s koly v rovném směru a natočit je až při samotném odbočovacím manévru.

Zdroj: ČTK, PČR

Štítky Pavel Šváb, havárie, Brno, Sokolnice, Morava, Land Rover, Brněnsko, KTM, Roviny, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté řeší dvě smrtelné nehody, pátrají po řidiči  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.