Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Násilník napadl v noci mladou dívku ve dveřích jejího domu, policisté ho dopadli

Na návrat z večírku bude asi dlouho vzpomínat pětadvacetiletá žena z Brna. V sobotu po půlnoci se vracela domů, když ji při odemykaní vstupních dveří panelového domu v Líšni zezadu nečekaně napadl neznámý muž. Dívku natlačil do chodby, chytil ji pod krkem a chtěl cigaretu.

Když s požadavkem o cigaretu neuspěl, ženu prohledal a z kabelky ji ukradl peněženku s doklady a asi čtyřmi stovkami, poté utekl. Napadená ihned kontaktovala policii přes tísňovou linku.

Po příjezdu se policejní hlídka hned dala do pátrací akce a byla úspěšná. Muže našli schovaného mezi zaparkovanými auty. Služební pes následně vypátral i odcizenou peněženku, kterou násilník odhodil pod jedno z vozidel.

"Jedná se o šedesátiletého muže, který má již obdobnou trestní minulost. Loni byl propuštěn z vězení, kde strávil sedm let za loupež," uvedla na policejnímw ebu mluvčí Andrea Cejnková. Podle muže se s dívkou seznámil na zastávce, kde ji požádal o připálení cigarety a poté ji doprovodil domů. Měli si dát i pusu a objímat se, když žena odmítala další kontakt, vytáhl jí prý nepozorovaně peněženku s dvanácti korunami z pootevřené kabelky a odešel.

"Podezřelý je nyní ve vazební věznici a za loupež mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," uzavřela Cejnková.

Zdroj: PČR

Štítky cigareta, Brno, peněženka, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Násilník napadl v noci mladou dívku ve dveřích jejího domu, policisté ho dopadli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.