Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Brněnští policisté objevili dvě pěstírny marihuany, bylo v nich přes dvě stě dvacet rostlin

Kriminalisté z brněnského toxi-týmu se i díky informacím z prostředí dozvěděli, že by třiatřicetiletý Brňan měl pěstovat větší množství konopí. Začátkem prosince tedy podezřelého zadrželi, ten však popíral, že by měl u sebe doma předměty na pěstování či výrobu drogy. Domovní prohlídka a další vyšetřování ukázalo opak.

Přesvědčení o nevinně muži vydrželo až do začátku domovní prohlídky. Při ní policisté narazili na 5 kilogramů drogy, semena, drtičky, váhy a především kompletní indoorovou pěstírnu, kde se velmi dařilo 65 rostlinám.

Policisté při dalším pátrání v katastru nemovitostí zjistili, že muž vlastní rekreační objekt na Vyškovsku. U objektu byl navíc kontrolním měřením zjištěn téměř trojnásobný průtok proudu než u brněnského případu. Policisty pak ani nepřekvapilo, že v domě na objevili další funkční pěstírnu, tentokrát se 156 kusy rostliny.

 

Zároveň zadrželi dvaačtyřicetiletého cizince, který se o jejich růst staral a majiteli poctivě platil nájem. "Oběma obviněným hrozí za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy až desetiletý trest," uvedl na webu mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Zdroj: PČR

Štítky rostliny, drogy, Brno, Pavel Šváb, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští policisté objevili dvě pěstírny marihuany, bylo v nich přes dvě stě dvacet rostlin  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.