Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Mladý muž na Hodonínsku pěstoval konopí ve velkém, policisté u něj našli přes patnáct kilogramů

Až deset let vězení hrozí čtyřiadvacetiletému muži z Hodonínska, který podle policie pěstoval na různých místech stovky rostlin konopí, některé z nich skryté v kukuřici. Při domovní prohlídce u něj policie našla i 15 kilogramů sušené rostlinné hmoty, jejím prodejem by mohl podle policejního mluvčího Petra Zámečníka získat až milion korun. Mladík je podezřelý z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Muž podle policie pěstoval konopí jednak v rodinném domě v jedné z obcí na Kyjovsku a také v místě svého bydliště v jiné obci. "V prvním objektu, neobydleném domě, který sloužil pouze jako pěstírna konopí v umělých podmínkách, vypěstoval od začátku letošního roku nejméně 60 rostlin. Ty pak následně převezl do místa bydliště, kde je usušil a dále zpracovával," uvedl mluvčí na policejním webu.

V druhém objektu kriminalisté zajistili kompletní pěstírnu s veškerým vybavením. V mladíkově bydlišti kriminalisté nalezli další kompletní pěstírnu včetně 119 pěstovaných rostlin. Podezřelý uvedl, že dalších přibližně 60 rostlin vypěstoval a sklidil v zahradě za domem, kde je zamaskoval mezi rostoucí kukuřicí.

"Ze závěrů domovní prohlídky, z nalezených pěstíren, zajištěných rostlin a už usušené hmoty lze odvodit závěr, že se nejedná o žádného 'troškaře' a pěstování marihuany se věnoval na plný úvazek. Tomu odpovídají i zajištěná hnojiva, rostlinné přípravky, vybavení, faktury za elektřinu a další věci za desítky tisíc korun," uvedl mluvčí.

ČTK, PČR

Štítky konopí, okres Hodonín, rostliny, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý muž na Hodonínsku pěstoval konopí ve velkém, policisté u něj našli přes patnáct kilogramů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.