Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

U brněnského soudu dnes pokračuje líčení s Kevinem Dahlgrenem

U Krajského soudu v Brně dnes pokračuje hlavní líčení s Američanem Kevinem Dahlgrenem, který je obžalovaný ze čtyř vražd svých příbuzných v Brně-Ivanovicích. Vraždy se staly v květnu 2013, Dahlgrenovi v případě prokázání viny hrozí až doživotí.

Dnes je k soudu předvolána další svědkyně, vypovídat by měly i znalkyně z oboru psychologie a genetiky. Obžaloba i obhajoba předpokládají, že během dvoudenního bloku by mohly zazní závěrečné řeči. Záležet bude především na tom, zda soud ukončí dokazování a zda se všichni předvolaní k soudu dostaví.

Podle obžaloby Dahlgren usmrtil všechny čtyři členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Hlavní líčení začalo na přelomu května a června, vypovídala řada svědků, sousedé, uklízečka, pošťačka i přítelkyně jednoho ze zavražděných mladíků. Vypovídali také patologové, kteří popsali brutalitu a mnohočetnost zranění zavražděných. Dahlgren sám zatím u soudu vypovídat odmítl.

Čtyřiadvacetiletý Dahlgren je od loňska v Brně ve vazbě. Spojené státy ho jako prvního svého občana vydaly ke stíhání v Česku. Když mrtvé v Ivanovicích lidé objevili, byl Dahlgren na cestě do USA.

Zdroj: ČTK
   

Štítky Kevin Dahlgren, Krajský soud v Brně, Ivanovice, USA, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U brněnského soudu dnes pokračuje líčení s Kevinem Dahlgrenem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.