Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U soudu dnes pokračuje líčení s Dahlgrenem, vypovídala pošťačka

Krajský soud v Brně pokračuje v líčení s Kevinem Dahlgrenem, obžalovaným ze čtyřnásobné vraždy příbuzných. Zájem o proces je stále značný, síň o 95 místech je zaplněná ze tří čtvrtin. Třiadvacetiletý Američan Kevin Dahlgren je obžalovaný ze čtyř vražd, které se staly 22. května 2013 v Brně-Ivanovicích.

Jako první dnes vypovídala poštovní doručovatelka, která nesla v den vraždy krátce před devátou hodinou ranní zásilku. "Říkala jsem si, že jsou doma, před domem měli auta. Ale nikdo neotvíral. Pak jsem od garáže uslyšela
hluk, jako by spadly dolů lešenářské tyče a objevil se od tam pan obžalovaný
," uvedla žena. Dahlgren si od ní zásilku převzal, podle ní vypadal přirozeně. Soud dnes bude pokračovat čtením listinných důkazů a výpověďmi soudních znalců.

Proces začal v úterý za značného zájmu veřejnosti i médií. Podle obžaloby Dahlgren usmrtil všechny čtyři členy rodiny, u níž bydlel.  Státní zástupkyně Ludmila Doležalová uvedla, že obžalovaný vraždil v důsledku osobnostních vlastností, emoční nestability a agresivity v kombinaci se situačními faktory. Dahlgren u soudu vypovídat odmítl.

V úterý se u soudu vystřídalo sedm svědků. Učitel, který Dahlgrenovi pomáhal najít práci, žena, která do rodiny chodila pravidelně uklízet, spolužák mladšího ze zavražděných synů, přítelkyně staršího syna, která v domě přespávala, a sousedé. Podle Dahlgrenova obhájce Richarda Špíška byly výpovědi svědků očekávané a z žádné z těch výpovědí nelze jednoznačně dovozovat vinu klienta.

Kevin Dahlgren je od loňska v Brně ve vazbě. Spojené státy jej jako prvního svého občana vydaly ke stíhání v Česku. Když mrtvé v Ivanovicích objevili, byl obžalovaný v letadle směřujícím do USA.

Zdroj: ČTK

Štítky Kevin Dahlgren, vražda, Krajský soud v Brně, Ivanovice, výpověď, USA, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U soudu dnes pokračuje líčení s Dahlgrenem, vypovídala pošťačka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.