Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policie zadržela muže podezřelého z vloupání do 40 aut

Policie v Brně zadržela muže podezřelého z vloupání do 40 osobních vozů, celková škoda dosáhla téměř 800.000 korun. Muži hrozí dva až osm let vězení, skončil ve vazbě, uvedla dnes na tiskové konferenci policie. Muž vinu popírá.

V období od 18. září 2015 do 2. května 2016 se jednačtyřicetiletý muž z Brna vloupal celkem do čtyřiceti osobních vozidel, způsobil škodu odcizením vyšší než šest set tisíc korun a škodu poškozením vyšší než sto tisíc. K dvaatřiceti případům došlo na území Brno – město, k pěti případům na území Brno – venkov, dva případy vloupání byly oznámeny v Jihlavě a jeden případ v Praze.

Muž si tipoval osobní motorová vozidla zejména na parkovištích velkých obchodních center. V některých případech si vybral parkoviště u tenisových kurtů, zimního stadionu a pošty. V úmyslu obohatit se, vnikal do řádně uzamčených aut po rozbití okna nebo překonání zámku ve dveřích. Následně z nich pak odcizil různé věci, které si poškození v autě nechávali. Sortiment odcizených věcí byl velmi rozmanitý. Interval mezi jednotlivými případy byl často velmi krátký. Během jednoho dne a jen několika hodin se vloupal i do několika aut. K vloupáním docházelo ve velké části případů během poledne a v odpoledních hodinách.

Podezřelý si vybíral vozidla zn. Škoda Octávia, Škoda fábia, VW Shutte, Audi A6, Audi A3, Audi A8, VW Passat, VW Transportér, Seat Leon, VW Caravelle, BMW 330 Toyota Yaris, Opel Astra.

Poškozených osob jsou desítky a ve většině případů se jedná o osoby středního věku. Zejména v předvánočním období vyjížděli na nákupy do velkých obchodních center v Brně lidé i z okolí a z tohoto důvodu jsou poškození z různých regionů.

Podle policie byl muž už v minulosti trestaný pro obdobnou činnost. Policie upozorňuje, aby lidé nenechávali ve vozech cennosti a tím neulehčovali pachatelům práci.

Štítky policie, vloupání, Brno, Volkswagen, Praha, BMW, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela muže podezřelého z vloupání do 40 aut  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.