Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Kriminalisté objasnili první letošní vraždu

Od konce minulého týdne se jihomoravští kriminalisté intenzivně zabývají případem smrti čtyřiasedmdesátileté ženy, která byla nalezena v rodinném domku v Pršticích na Brněnsku bez známek života. Provedená soudní pitva potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí.

Muže hledaného v souvislosti s vraždou se podařilo zadržet pohotovému policistovi z Oddělení hlídkové služby v pátek v podvečer. Policista, který byl v době svého volna, hledaného poznal v brněnských Žabovřeskách, a sám jej zadržel i přesto, že hledaný se okamžitě dal na útěk.

Ve večerních hodinách si zadrženého muže převzali krajští kriminalisté, kteří ho k případu vyslechli. Vyšetřovatel už zahájil trestní stíhání dvaapadesátiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy, kterého se měl dopustit v úmyslu získat majetkový prospěch. Z tohoto důvodu mu v případě prokázání viny hrozí až výjimečný trest (20 – 30 let nebo doživotí).

Obviněný se ke skutku doznal a vyšetřovatel podá podnět státnímu zástupci na vypracování návrhu na jeho vazební stíhání. Díky pečlivé práci kriminalistů a všímavosti a pohotovosti policisty z Oddělení hlídkové služby tak je objasněna první letošní vražda v Jihomoravském kraji.      

Zdroj: PČR

Štítky vražda, Prštice, Brněnsko, Žabovřesky, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté objasnili první letošní vraždu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.