Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Policie stíhá ženu z Blanenska za pět hrozeb pumovými útoky

Kriminalisté zadrželi třiačtyřicetiletou ženu, která podle spisu hrozila na Blanensku pěti pumovými útoky. Hrozby byly plané, bylo ale nutné kvůli nim evakuovat stovky lidí. Anonymními e-maily oznámila uložení bomb na radnici v Boskovicích, v Blansku v areálu střední školy, dále v restauraci i ve dvou bytových domech.

Podle kriminalistů jde o jeden z největších případů spojený s hrozbami pumovými útoky na jižní Moravě. Například z boskovické radnice muselo být po doručení e-mailu evakuováno 80 úředníků. 

O šest dní později zažívali obdobné pocity hosté vyhnaní stejným oznámením z jedné boskovické restaurace. Ze svých příbytků ven museli ten večer též obyvatelé sousedního domu. Ve směru tras evakuačního plánu se pak minulou středu v doprovodu svých pedagogů vydaly i tři stovky žáků jedné blanenské střední školy.

Další bomba měla být uložena nedaleko konkrétního bytového domu v Boskovicích. Ve všech uvedených případech vyšetřování vedlo k osobě třiačtyřicetileté ženy z Lysic, která nakonec skončila ve vazbě. Ta se teď bude zodpovídat z trestného činu šíření poplašné zprávy. Mimo úhrady škod vzniklých neopodstatněnými výjezdy složek integrovaného záchranného systému jí tak hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Podobných případů na jižní Moravě v uplynulých dnech výrazně přibylo. Například centrum Znojma muselo být nedávno uzavřeno kvůli nálezu podezřelého kufříku. Bomba v něm nebyla. Anonymní hrozbě pumovým útokem čelila také veřejnost v Břeclavi.

ČTK, Policie

Štítky okres Blansko, Boskovice, Blansko, Jihomoravský kraj, Lysice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stíhá ženu z Blanenska za pět hrozeb pumovými útoky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.