Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soud uložil ženě z Dunajovic za vraždu jejích 3 dětí 24letý trest

Brněnský krajský soud dnes poslal na 24 let do vězení pětadvacetiletou ženu z Dolních Dunajovic na Břeclavsku za vraždu jejích tří novorozených dětí. Uvedla, že její partner nechtěl mít děti a ona se bála toho, že jej ztratí, pokud bude těhotná.

Ostatky svých dětí po vraždách ukryla v rodinném domě přítele, kde je letos v únoru našli kriminalisté. Žena se k činu přiznala. Podle psychiatrů a psychologů si byla dobře vědoma důsledků svého jednání.

Rozsudek není pravomocný. Žena se proti němu může odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci. Potrestána byla za trojnásobnou vraždu, přičemž trest 24 let vězení je trest výjimečný. "Zvažovali jsme i doživotí, ale k vynesení takovéhoto trestu nejsou v tomto případě podmínky," řekl soudce Pavel Göth. Připomněl, že žena vražd lituje a pomáhala policii s objasňováním případu.

Státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová žádala pro matku zavražděných dětí 25 let vězení. Verdikt považuje za přiměřený. Obhájce obžalované Pavel Bičan žádal trest do 20 let vězení.

Soudce zdůraznil, že matka v "iracionálním strachu (z možné ztráty partnera) zcela potlačila svůj mateřský pud". Psycholožka Beata Nour Mohammadiová dnes popsala obžalovanou jako člověka s nevyzrálou a nezodpovědnou osobností a sklony k sobectví.

Obžalovaná měla kdysi manžela a dvě děti, přičemž jejich okolí je popisovalo jako harmonickou rodinu. Pak si ale našla nového partnera a přestěhovala se k němu. Řekl jí, že děti mít nechce, a ona mu tvrdila, že děti mít nemůže. Chtěla mu prý vyhovět, proto svá těhotenství tajila. Odůvodňovala je svými zdravotními problémy provázenými tzv. zavodněním těla.

"Nedokážu si vysvětlit, proč jsem to udělala. Vím, že jsou babyboxy, jednala jsem ve stresu," řekla obžalovaná soudu.

První dítě porodila v domě přítele, v němž se podle policie vyráběl pervitin, na podzim 2012. Na svět přivedla holčičku. Soudu obžalovaná řekla, že ji uškrtila košilkou, zabalila do deky, tu dala do batohu, který uložila na půdě domu.

O rok později porodila obžalovaná chlapečka. Uškrtila jej, jak řekla, tkaničkou od bot. Ostatky zabalila do prostěradla, dala do batohu a opět odložila na půdě.

Třetí dítě porodila letos v únoru. Narodil se chlapeček, kterého udusila v pytli od granulí pro psy. Po porodu měla zdravotní problémy, přítel jí přivolal lékaře ze záchranné služby, který na místě zjistil, že žena rodila. Nenašel dítě, a tak přivolal policii. Policisté pak našli v domě ostatky novorozeňat.

Obdobný případ se stal před časem na jižní Moravě ve Vlasaticích na Brněnsku, kde také žena zavraždila své tři novorozené děti. Odpykává si za za to trest 22 let vězení. Motivem vražd bylo podle matky dětí to, že s partnerem neměli peníze a nemohli si dovolit nákladnou péči o děti.

Zdroj: ČTK

Štítky vražda, věznice, Dunajovice, Krajský soud v Brně, okres Břeclav, Dolní Dunajovice, policie, Vrchní soud v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud uložil ženě z Dunajovic za vraždu jejích 3 dětí 24letý trest  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.