Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Organizovaná skupina prodávala pervitin a marihuanu. Hrozí jim až deset let vězení

Policisté postupně odkrývali trestnou činnost pěti mužů, kteří prodávali pervitin a marihuanu. Jsou trestně stíhaní kvůli podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mužům hrozí dva roky až deset let ve vězení.

Skupina pěti mužů ve věku od 29 do 38 let si vyslechla obvinění na základě získaných důkazních materiálů, kdy společně pracovali jako skupina a distribuovali pervitin a v menší míře marihuanu mezi uživatele na Prostějovsku a Vyškovsku.

„Všichni byli zadrženi ve stejný den na základě souhlasu státního zástupce. Zadržení jednotlivých členů proběhlo bez komplikací, ve třech případech využili policisté donucovací prostředky, konkrétně pouta. V jejich přítomnosti byly, ten samý den, provedeny i domovní prohlídky a prohlídky jiných nebytových prostor na základě rozhodnutí soudu. Při nich bylo zajištěno necelých 100 g pervitinu, marihuana, rostliny konopí ve fázi sušení, finanční prostředky a další věci související s jejich protiprávním jednáním,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muži mezi sebou spolupracovali minimálně od začátku letošního roku až do zadržení. „Všichni měli stejný cíl a to získat z prodeje co největší majetkový prospěch, tak aby si vzájemně nekonkurovali výhodnějšími cenami. Nejstarší z nich zajišťoval pervitin, který pak předával ostatním a ti ho distribuovali koncovým uživatelům za předem domluvené částky,“ uvedla mluvčí.

Čtyři muži mají čistý trestní rejstřík, jeden z nich má zápis, který však nesouvisí s drogovou problematikou. „Na něho a na nejstaršího z uvedené skupiny byl z naší strany vydán podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby, který nebyl akceptován. Všichni obvinění jsou trestně stíháni na svobodě. Vzhledem k tomu, že jednali jako organizovaná skupina, hrozí jim dle trestního zákoníku odnětí svobody od dvou do deseti let,“ uzavřela Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky drogy, policie, gang, pervitin, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizovaná skupina prodávala pervitin a marihuanu. Hrozí jim až deset let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.