Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Čecháček v Brně prý dostal výpověď, protože není Moravák. Naštval se a v opilosti rozbil stánek s ovocem

Rozruch v centru Brna způsobil muž z Čech, který jednomu ze stánkařů rozházel ovoce po zemi. U toho křičel, že dostal výpověď, protože není Moravák, ale je z Čech. Nadýchal téměř tři promile a skončil na záchytce.

Brněnští strážníci vyrazili ve čtvrtek večer do centra města, kam je zavolal provozovatel jednoho ze stánků s ovocem. Stánkař strážníkům popsal, že opilý muž mu jeho ovoce rozházel po zemi. Viník navíc čekal s prodejcem na místě na příjezd uniformované hlídky.

Čtyřiapadesátiletý muže podle prodejce prý nejdřív přišel k jeho stánku a něco vykřikoval. „Poté zničehonic údajně máchl rukou a z police prý smetl na zem vystavené ovoce. Škodu za rozsypané ostružiny, nektarinky, hrozny, jahody, broskve a ořechy vyčíslil prodávající zhruba na čtyři a půl tisíce korun,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Když strážníci zjišťovali, co muže k takovému jednání vedlo, vysvětlil jim, že ovoce poničil ze vzteku. „Rozčílilo ho prý to, že dostal výpověď. Údajně proto, že není Moravák, ale je z Čech. Protože stěží dokázal udržet rovnováhu, doprovodili ho strážníci na záchytnou stanici. Až podezřelý z majetkového přestupku vystřízliví, bude se zodpovídat správnímu orgánu,“ uvedla mluvčí.

Muž strážníkům nadýchal téměř tři promile alkoholu.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Harold, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Štítky výpověď, napadení, stánek, ovoce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čecháček v Brně prý dostal výpověď, protože není Moravák. Naštval se a v opilosti rozbil stánek s ovocem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.