Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Slovák odsouzený za to, že shodil turistu z hradeb Špilberku, podal dovolání

Slovák odsouzený za to, že shodil z hradeb Špilberku německého turistu, podal dovolání. Verdikt tak přezkoumá Nejvyšší soud. Krajský soud v Brně Danielu Madarászovi uložil za pokus o vraždu 10,5 roku vězení, rozsudek v červnu potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Dovolání je zatím u krajského soudu, který by měl nyní spis předat nejvyšší instanci, zjistila ČTK z justiční databáze.

Odsouzený podal dovolání do všech výroků o vině, trestu i náhradě škody, uvedla mluvčí krajského soudu Klára Belkovová.

Turista spadl asi z šestimetrové výšky a utrpěl závažná zranění, při pádu si mimo jiné zlomil dva obratle a utrpěl zhmožděniny zad. Incident se stal během Madarászova rozloučení se svobodou. Obžalovaný tvrdil, že cizince neshodil on, ale jeho bratranec. Soudy ale dospěly k závěru, že vinu nese Madarász.

„Máme k dispozici přímý důkaz v podobě výpovědi poškozeného i výpovědí ostatních svědků," uvedl v červnu předseda odvolacího senátu Roman Raab. Madarász by měl také poškozenému a jeho blízkým zaplatit jako náhradu nemajetkové újmy statisícové částky.

Byl to fór, tvrdí muž, který údajně shodil turistu z hradeb Špilberku. Vinu hází na bratrance

Krajský soud v Brně se začal zabývat případem rozlučky se svobodou, která se zvrhla a málem skončila tragédií. Začátkem září minulého roku Slovák shodil z hradeb pevnosti Špilberk turistu z Německa, který s vážným zraněním skončil v nemocnici. Kvůli...

Incident se odehrál loni v září. Madarász tehdy odjel se skupinou přátel z Bratislavy do Brna. Popíjeli alkohol a večer se Madarász se svým bratrancem ocitl v parku pod Špilberkem. Na hradbách, kolem kterých procházeli, seděl v osudnou chvíli čtyřiadvacetiletý německý student. Zrovna si telefonoval s rodiči.

Podle rozsudku jej obžalovaný i s dalším mužem anglicky oslovil a následně vykřikl, že ho zabije. Do turisty poté prudce strčil. Incident viděli svědci, kteří stejně jako poškozený označili za viníka muže v bílém triku, které měl na sobě pouze obžalovaný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jiří Prýgl

Štítky Slovensko, soud, vražda, soud, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovák odsouzený za to, že shodil turistu z hradeb Špilberku, podal dovolání  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.