Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Žena se strachovala o kamaráda po operaci. Ležel v křečích na podlaze, zachránili ho strážníci

Žena z Brna kontaktovala linku 156 poté, co se její šestasedmdesátiletý kamarád po operaci přestal ozývat. Strážníci muže našli v jeho bytě ve vážném stavu, měl křeče a obtížně dýchal. Díky včasnému zásahu mu poskytli první pomoc a jeho stav se začal zlepšovat. Během čekání na sanitku senior dokonce strážníky požádal, aby mu řekli vtip.

Na Mendlovo náměstí vyjížděli strážníci na žádost ženy volající na linku 156. Strachovala se totiž o svého kamaráda, který byl údajně po operaci a zničehonic se jí přestal ozývat. Jeho zdánlivá netečnost ji naštěstí neodradila a rozhodla se ho jít navštívit.

„Šestasedmdesátiletý muž jí ale neotevřel a žena navíc měla pocit, že zpoza dveří slyšela slabé sípání. Neváhala a okamžitě se obrátila na operační středisko městské policie. Na pomoc jí vyjely hned dvě hlídky strážníků pořádkové jednotky,“ sdělila mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Uvnitř bytu se svítilo, strážníci tedy ihned začali pracovat na otevírání dveří planžetou a už chvíli nato vstupovali do bytu. Muže našli ležet v koupelně na zemi. Když ho viděla jeho známá, byla vděčná, že se na strážníky obrátila. Senior ležel na břiše a s hlídkou zpočátku vůbec nekomunikoval. Bylo zřejmé, že má křeče a jen stěží dýchal.

„Strážníci mu poskytli první pomoc a zároveň vyrozuměli záchrannou službu. Mužův zdravotní stav se naštěstí během jejich přítomnosti pozvolna zlepšoval. Po chvíli začal strážníkům odpovídat na jejich otázky a ubezpečil je, že se mu trochu ulevilo. Dokonce během čekání na sanitku strážníky požádal, aby mu řekli nějaký dobrý vtip,“ doplnila Skřivánková.

 Ještě než senior zamířil po prvotním ošetření zdravotníky do nemocnice, strážníci zkontrolovali všechny spotřebiče, byt uzamkli a klíče předali majiteli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MPB

Štítky MPB, strážníci, senior, byt, záchrana, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se strachovala o kamaráda po operaci. Ležel v křečích na podlaze, zachránili ho strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.