Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Muž měl před školou lákat děti do svého auta. Nabízel jim prý sladkosti a svezení

Policisté od začátku tohoto týdne vyšetřují oznámení z obce Lipůvka na Blanensku. Před místní základní školou měl stát muž v tmavém oblečení s pokrývkou hlavy a lákat kolemjdoucí nezletilé děti do svého vozu. Nabízel jim při tom sladkosti a svezení autem domů nebo tam, kam budou chtít.

Policisté podle svých slov informaci o muži lákajícím děti do svého auta nepodceňují pracují na jejím vyšetření. „S maximální důsledností a pečlivostí prověřujeme všechny získané informace a poznatky. Posílili jsme také výkon služby v uvedené lokalitě a blízkém okolí. Dosud jsme na základě šetření nezjistili, že by došlo skutečně k nějakému protiprávnímu jednání ve smyslu násilí na dětech nebo jejich odvozu,“ popsala mluvčí policie Lenka Petrželková.

Policie informovala vedení školy, aby učitelé děti poučili, jak se mají v takových případech chovat. „Zároveň jsme je požádali, aby nám oznámili další incidenty, o kterých se dozví. Prosíme také rodiče, aby doma své děti poučili, aby nikdy do cizího auta k neznámé osobě nenastupovaly a pokud by se dozvěděli o dalším setkání dítěte s cizí osobou, která je láká k nastoupení do auta, hlaste to na Policii ČR,“ uvedla mluvčí.

„Žádáme také případné svědky, pokud by měly indicie, registrační značku vozidla, fotografie, popřípadě kamerové záznamy, aby nám tyto informace předali přímo na obvodní oddělení policie v Blansku, případně nás kontaktovali na lince 158,“ uzavřela Petrželková.

Ohodnoť článek

Foto Tran Anh Tuan

Štítky škola, děti, lákání, sladkosti, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž měl před školou lákat děti do svého auta. Nabízel jim prý sladkosti a svezení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.