Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

VIDEO: Muž u sebe měl špičkový pervitin za několik milionů. Prodejem vydělával na útěk z republiky

Policisté na Blanensku zajistili pervitin za několik milionů korun. Zadrželi také dva muže, kteří drogu nakupovali v zahraničí a dále přeprodávali. Na policejním webu o tom informoval mluvčí Bohumil Malášek.

Dva čtyřicátníci, kteří byli v minulosti mimo jiné pro drogovou trestnou činnost už stíháni, podle policie nakupovali kvalitní drogu prostřednictvím elektronické komunikace v zahraničí. Upravovali ji a dále přeprodávali dealerům. Jednoho z mužů policisté zadrželi poté, co odnášel od svého komplice asi 100 gramů zakázané látky. Další téměř kilogram jim pak vydal druhý z podezřelých, kterého zadrželi v místě bydliště.

„Muž, který se poměrně dlouho vyhýbal nástupu výkonu trestu odnětí svobody, policistům prozradil, že touto činností získával prostředky, aby vycestoval do zahraničí a mohl se tak vyhnout vězení. Místo snu o možném opuštění republiky tak putoval přímo do vězení," uvedl Malášek.

Druhý z mužů je stíhaný na svobodě. Policisté zajistili více než kilogram pervitinu v krystalech pravděpodobně ve špičkové kvalitě. Podle prvotních odhadů kriminalistů by zajištěná droga měla na ilegálním trhu hodnotu několika milionů korun. Kriminalisté na případu dále pracují.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky pervitin, kriminalita, drogy, Blanensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž u sebe měl špičkový pervitin za několik milionů. Prodejem vydělával na útěk z republiky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.