Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Muži si půjčili bagr a chtěli ho prodat. Majitel objevil inzerát a pro svůj stroj si s policisty došel

Dva muži si z půjčovny na Brněnsku pronajali bagr, ale na stavbu s ním nejeli. Prodali ho překupníkovi za třetinu ceny, ten ho vystavil na internetový bazar. Majitel bagru svůj stroj našel v inzerci, domluvil schůzku a dorazil i s policisty.

S vidinou snadného výdělku navštívili v pátek odpoledne dva muži půjčovnu stavebních strojů na Brněnsku. K pronájmu si vybrali menší bagr. Z půjčovny však nemířili na stavbu, nýbrž k překupníkovi do Pardubického kraje, kde stroj v hodnotě téměř půl milionu obratem prodali za třetinovou cenu.

„Nový nabyvatel bagru nelenil a s dvojnásobnou cenou jej následujícího dne vystavil k prodeji na internetovém inzertním portále. Tam jej jen náhodou objevil majitel půjčovny. Tomu se totiž oba muži, kterým svěřil svůj bagr, nezdáli, Tak si k nim podle údajů ze smlouvy hledal informace na internetu. Při tom narazil na varování, že se jedná o podvodníky,“ informoval policejní mluvčí David Chaloupka.

Muž si proto prošel i nabídky na typ jeho půjčeného bagru. Když v inzerci našel známou fotografii, dokonce přímo jeho vlastní, s níž bagr nabízel k zapůjčení, hned si s prodávajícím domluvil prohlídku.

„Na sjednanou schůzku však vyrazil rovnou s místními policisty nenápadně oblečenými v běžném civilním oblečení. Ukradený bagr se tak podařilo na místě zajistit,“ doplnil Chaloupka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky PČR, policie, krádež, stavba, bagr, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži si půjčili bagr a chtěli ho prodat. Majitel objevil inzerát a pro svůj stroj si s policisty došel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.