Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Muž z Brna jel na nákup. Před cestou vypil vodku a za volantem nadýchal tři a půl promile

Šedesátiletý muž z Brna se vydal na nákup, ale po cestě ho zastavili strážníci kvůli velmi nejisté jízdě. Svědek upozornil na jeho chování a muž následně přiznal, že před jízdou pil vodku. Dechová zkouška ukázala přes 3,5 promile, a tak ho předali republikovým policistům.

Těžko pochopitelný hazard se zdravím ostatních i se svým vlastním podstoupil večer šedesátník z Brna. Strážníci ho přistihli velmi silně opilého v jeho autě potom, co na jeho nejistou jízdu městem upozornil všímavý svědek.

„Ve čtvrtek večer ho ve svém voze následoval Královým Polem a upoutalo ho, že muž projížděl ulicemi velmi váhavě a nezvykle pomalu. Podezřelého hlídka městské policie vyhledala v Jundrově. Na první pohled ji zaujaly jeho vláčné pohyby a nápadně rozvážné tempo řeči,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Muž se přiznal, že před jízdou pil vodku, ale nepamatoval si přesný čas ani množství. Představu si strážníci udělali sami po dechové zkoušce. Hodnoty přesahovaly 3,5 promile, což je opilost, při které se podle Ghanema někteří lidé ani neudrží na nohou. K riskantní jízdě přitom muže nevedl žádný závažný důvod.

Strážníkům řekl, že do Králova Pole si jel z Jundrova nakoupit. „Jako důvodně podezřelého z trestného činu ho předali kolegům z Policie České republiky,“ doplnil Ghanem.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MPB

Štítky MPB, strážníci, alkohol, opilost, auto, obchod, nákup, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Brna jel na nákup. Před cestou vypil vodku a za volantem nadýchal tři a půl promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.