Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

V Boskovicích hořela skladová hala s textilem. Hasiči požár dohašovali dva dny

V Boskovicích vypukl požár skladové haly s textilem. Zasahovalo dvacet jednotek hasičů, kteří nasadili výškovou techniku a monitorovali ovzduší. Požár dostali pod kontrolu po několika hodinách, dohašování trvalo dva dny. Příčina a škody se vyšetřují.

Dvacet jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů bojovalo s rozsáhlým požárem haly v Boskovicích. „Zprávu o požáru přijalo operační středisko jihomoravských hasičů krátce po druhé hodině ranní. První jednotka na místě průzkumem zjistila, že požár si svým rozsahem a charakterem bude žádat nasazení většího počtu sil a prostředků. Velitel zásahu nechal vyhlásit druhý a následně i třetí stupeň požárního poplachu,“ informoval mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Hasiči proti plamenům a k ochraně okolních objektů nasadili celkem jedenáct vodních proudů, a to i za využití hašení z výškové techniky. Byl zřízen štáb velitele zásahu a k podpoře řízení a dokumentace zásahu vzlétl nad místem události dron.  K monitoringu ovzduší v okolí požáru povolal velitel zásahu mobilní chemickou laboratoř. Ta přítomnost škodlivin v ovzduší nezjistila, avšak obyvatelům blízkého okolí bylo doporučeno nevětrat. Na místo se také dostavilo mobilní operační středisko, které v místě zásahu převzalo operační řízení.

„Požár se jednotkám podařilo dostat pod kontrolu před sedmou hodinou. K rozebírání požárem zasažených konstrukcí dorazila speciální technika ze z Jihlavy a Hlučína. Příčina vzniku požáru a výše způsobené škody zůstává v šetření,“ doplnil Venclovský.

Na místě hasiči zasahují i v úterý. „Na místě ještě zasahujeme, dohašujeme poslední balíky textilu,“ řekl dnes pro ČTK Venclovský před desátou hodinou. Nedokázal zatím odhadnout, jak dlouho zásah ještě potrvá. Město Boskovice na Facebooku informovalo, že požár zasáhl firmu, která se zabývá sběrem, svozem a dalším využitím textilního odpadu v průmyslovém areálu mezi Chrudichromskou a Dřevařskou ulicí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS JMK

Štítky HZS JMK, hasiči, požár, textil, hala, Boskovice, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Boskovicích hořela skladová hala s textilem. Hasiči požár dohašovali dva dny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.