Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Řidič v nákladovém prostoru rozpadající se dodávky převážel dva muže a nakradené plodiny z pole

Policisté v Brně při půlnoční kontrole rezavé a rozpadající se dodávky odhalili nejen hříchy jako falešné značky a chybějící pásy, ale i tři černé pasažéry a desítky kilo čerstvě nakradené cibule a brambor. Řidič i zloději musí zaplatit tučné pokuty.

Dodávka Citroen, na první pohled v žalostném stavu, musela krátce před půlnocí upoutat v Křenové ulici pozornost policejní hlídky. Policisty nepřekvapilo, že při kontrole zjistili řadu prohřešků.

„Na vozidle byly neoprávněně umístěny zvláštní registrační značky, nebylo pojištěné a řidič i spolucestující v kabině nebyli připoutáni bezpečnostním pásem. Šofér také nevedl záznam o jízdě. Navíc při kontrole policisté v nákladovém prostoru objevili trojici neoprávněně přepravovaných osob a desítku velkých tašek napěchovaných čerstvou cibulí a bramborami,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Posádka chvíli zapírala a později dva ze spolucestujících přiznali, že plodiny odcizili na poli poblíž obce Drásov. S největším trestem, pokutou až padesát tisíc korun, musí počítat majitel vozidla, kterému byla přidělena zvláštní registrační značka.

„Tučnou pokutu zaplatí za své prohřešky i řidič dodávky. Trestu se nevyhne i dvojice zlodějů zemědělských plodin,“ doplnil Malášek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky PČR, policisté, kontrola, krádež, pole, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v nákladovém prostoru rozpadající se dodávky převážel dva muže a nakradené plodiny z pole  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.