Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

VIDEO: Jsem občanka Československa, zákony pro mě neplatí, tvrdila strážníkům žena v Brně

Žena na brněnském náměstí Svobody pomalovala jeden z volebních stánků. Jelikož ji u toho viděl muž, který zavolal strážníky, musela svoje jednání vysvětlovat. Žena strážníkům začala tvrdit, že je občankou zaniklého státu a zákony České republiky pro ni neplatí. Jelikož je pomalování cizí věci trestným činem, skončila žena identifikující se jako občanka Československa v rukou české státní policie.

Na náměstí Svobody vyjížděli strážníci v neděli večer. Kvůli ženě, která na místě pomalovala volební stánek, je tam přivolal svědek. Hlídka strážníků ženu během pěti minut vypátrala v Panské ulici a požádala ji o prokázání totožnosti. Žena jim začala vysvětlovat, že není Češka, ale občanka Československa a zákony pro ni neplatí, protože uznává jen svoje vlastní.

„Strážníkům se nejprve zdráhala prokázat svou totožnost a odvolávala se na to, že jde o její citlivé údaje. Zároveň se ptala, jak si může být jistá, že jedná skutečně s městskou policií, a tvrdila, že služební odznak si může také nechat natisknout. Po upozornění, že by ji mohli předvést na policejní služebnu, žena svou identitu prozradila, i když si na první pokus nedokázala vybavit, jakou podobu svého křestního jména má zapsanou v občanském průkazu,“ popsal mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Žena se strážníkům nakonec k poškození prezentačního místa přiznala a ukázala jim perleťový lesk na rty, kterým na stánek napsala různý hesla, data a čísla.

„Šedesátnice k tomu poznamenala, že si původně myslela, že udělá trochu vzrůšo a zdrhne. Jenomže pomalování cizí věci je podle zákona automaticky trestným činem, a tak ji místo toho strážníci předali policistům,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MPB

Štítky občanka, Československo, vandalismus, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Vlasák

Tak když pro ni zákony ČR neplatí, logicky nemá ani práva, která jí tento stát poskytuje.
A to je naposledy, co jsem sem napsal. Nepřijde mi normální, že po mně chce web za napsání krátkého textu asi 5x, abych potvrdil, že nejsem robot a text mi co chvíli zakryje reklama.

Středa, 4. září 2024, 14:26Odpovědět

Josef Brožek

píča dezošská.

Středa, 4. září 2024, 13:29Odpovědět

VIDEO: Jsem občanka Československa, zákony pro mě neplatí, tvrdila strážníkům žena v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.