Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Desetiletý chlapec se topil na koupališti u Znojma. Život mu zachránil policista v civilu

Znojemský policista Radim Jelínek zachránil na koupališti v Miroslavi život desetiletému chlapci, který se topil. Během svého volna se vyrazil s rodinou slunit, neváhal však a přispěchal chlapci v bezvědomí na pomoc. Záchranáři potvrdili, že jeho rychlá reakce byla rozhodující.

Znojemský policista zachránil život desetiletému chlapci. K velmi nepříjemné události došlo letos v červenci na koupališti ve městě Miroslav, kde policista také bydlí. Ve svém volnu tam právě trávil čas s rodinou. Tonoucí dítě vytáhla z bazénu jedna z návštěvnic a praporčík Radim Jelínek jí ihned přiběhl na pomoc.

„Chlapec byl v bezvědomí a nedýchal. Policista pohotově začal provádět umělé dýchání z úst do úst. Jak sám uvedl, okamžitě se mu vybavily zásady poskytování první pomoci, které pravidelně v rámci služební přípravy policisté procvičují. Po chvíli se chlapec probral a začal dýchat,“ popsala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Na místo během tří minut dorazila osádka zdravotnické záchranné služby, která má základnu přímo v Miroslavi. Na koupaliště přiletěl také záchranářský vrtulník. Podle lékaře policista svým pohotovým jednáním zachránil chlapci život.

O svém činu se po nástupu do služby nikomu ani nepochlubil. „Vše jsme se dozvěděli až po obdržení děkovného dopisu. Miroslavští občané jsou hrdí na svého spoluobčana a my policisté jsme hrdí na svého kolegu. Záchrana lidského života je tím největším možným činem,“ doplnila Drahokoupilová.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky PČR, policista, záchrana, koupaliště, dítě, Znojmo, Miroslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desetiletý chlapec se topil na koupališti u Znojma. Život mu zachránil policista v civilu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.