Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Strážníci přistihli mladíka, který nedávno opustil celu, při vloupání do auta. Lákalo ho odložené nářadí

Brněnští strážníci v noci narazili na známou firmu. Mladík, který nedávno vylezl z vězení, si udělal dýchánek v cizím Fiatu plném nářadí. Když mu policisté položili pár otázek, přiznal se, že auto není jeho. Šroubováky a kšiltovky v kufru ho ale dost lákaly, a tak se rozhodl vůz vykrást.

Hlídka pořádkové jednotky městské policie dnes před půl třetí ráno při kontrole brněnských Zábrdovic postřehla mladíka, který už v minulosti měl problémy se zákonem. Ve vylidněné Bratislavské ulici seděl sám v zaparkovaném autě na místě spolujezdce, a tak si s ním strážníci šli promluvit.

„Hned si všimli, že na sedadle vedle sebe má odložené dva šroubováky a v kufru Fiatu zaregistrovali sadu nářadí. Pětadvacetiletý muž nejprve tvrdil, že vůz patří jeho strýci a on si v něm chtěl jen zakouřit. Ještě před ověřením údajů v registru vozidel se strážníci jednoduše zeptali, jestli u sebe tedy má i klíče od auta,“ informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Nato se mladík přiznal, že Fiat není nikoho z rodiny a že se do něj vloupal kvůli nářadí v zavazadlovém prostoru. Zájem měl i o dvě odložené kšiltovky. Při kontrole, jestli je ozbrojený, u něj hlídka objevila injekční stříkačku. Strážníci potom zjistili, že muž je na svobodě relativně krátce.

„Ještě nedávno si odpykával ve vězení trest za krádeže a vloupání. I v tomto případě ho předali jako podezřelého z trestného činu,“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky MPB, strážníci, auto, vloupání, vězení, nářadí Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci přistihli mladíka, který nedávno opustil celu, při vloupání do auta. Lákalo ho odložené nářadí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.