Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Opilý cizinec v Brně najel do zákazu vjezdu. Před strážníky omdléval a divil se, že v pivu je alkohol

V brněnské Veselé ulici zastavila hlídka řidiče osobáku, jelikož se vřítil do zákazu vjezdu. Cizinec za volantem se přiznal, že pil pivo. Prý ale nevěděl, že je to alkohol. Dvakrát ztratil vědomí, strážníci mu proto poskytli první pomoc a zavolali záchranáře.

Do zákazu vjezdu ve Veselé ulici se vřítil cizinec v osobáku. Hlídka, která právě kontrolovala centrum města, vozidlo z důvodu porušení silničních pravidel zastavila. Muž sedící za volantem ale velice špatně artikuloval a strážníci z jeho dechu cítili alkohol.

„Vše naznačovalo tomu, že nerespektování dopravního značení zřejmě není jediným jeho prohřeškem. Domněnku strážníků chvíli nato potvrdil výsledek dechové zkoušky, když se na displeji přístroje objevila hodnota 1,20 promile alkoholu,“ informovala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Cizinec z Blízkého východu strážníkům řekl, že pil pivo a byl překvapený, že se právě tento nápoj řadí mezi ty alkoholické. Protože muž znenadání při rozhovoru s hlídkou dvakrát ztratil vědomí, poskytli mu strážníci obratem první pomoc a přivolali záchranáře.

„Pro podezření ze spáchání trestného činu také vyrozuměli státní policisty, kteří pak asistovali ošetřujícím zdravotníkům při jeho převozu do nemocnice,“ doplnila Skřivánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky MPB, strážníci, alkohol, pivo, auto, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Malý

Nejezdí se náhodou Veselou ulicí do parkovacího domu ve Velkém Špalíčku?

Sobota, 10. srpna 2024, 13:58Odpovědět

Diskutér T.

TO ZASE MĚLA POLICIE O ZÁBAVU POSTARÁNO S TAKOVÁM VÝCHODNÍM ŽIVLEM - V PIVU JE ALKOHOL - TO JE TEDA OPRAVDU NOVINKA - A Z ČEHO TAM OMDLÉVAL?

Středa, 7. srpna 2024, 19:08Odpovědět

Opilý cizinec v Brně najel do zákazu vjezdu. Před strážníky omdléval a divil se, že v pivu je alkohol  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.