Počasí dnes32 °C, zítra29 °C
Sobota 31. srpna 2024  |  Svátek má Pavlína
Bez reklam

Muž při chytání ryb nedaleko Brna zkolaboval a spadl do vody. Život mu zachránil náhodný svědek

Klidný den s prutem u rybníka se pro seniora z Brněnska změnil v boj o život. Udělalo se mu nevolno, zkolaboval a spadl do vody. Život mu zachránil náhodný svědek, které jej vylovil a oživoval do příjezdu záchranářů.

Rybaření na Brněnsku se v červnu pro seniora stalo noční můrou. Udělalo se mu špatně, zkolaboval a skutálel se přímo do vody. Měl štěstí, že událost zaznamenal kolemjdoucí muž, který mu rychle přispěchal na pomoc.

Zachránce nejprve zavolal na naši tísňovou linku a ihned zahájil telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci, se kterou mu pomáhala operátorka. V tu samou chvíli už na místo mířily pozemní posádky i vrtulník. Když zdravotníci přijeli na místo, pokračovali v resuscitaci. Stlačování hrudníku, použití defibrilátoru a zaléčení vedlo k obnovení životních funkcí pacienta.

„Je to vždycky dobrý pocit, když srdce začne znovu bít a pacient se sám nadechne. Chtěl bych pochválit především muže, který byl na začátku příběhu a prováděl v prvních minutách skutečně kvalitní masáž,“ uvedl lékař Emil Kykloš, který byl také na místě. Senior byl následně transportován k další péči do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.

„Snažil jsem se, jak nejlépe to šlo, o první pomoci něco vím, teď se mi to hodilo. Nepovažuji to ale za hrdinský čin, tohle by měl udělat každý,“ sdělil záchranářům zachránce. Senior byl za pomoc všem velmi vděčný. „Díky všem, jsem nesmírně vděčný za to, že jsem na tomto světě ještě mohl zůstat,“ uvedl.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky ZZS JMK, záchranáři, voda, rybaření, záchrana, nemocnice, FNUSA, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž při chytání ryb nedaleko Brna zkolaboval a spadl do vody. Život mu zachránil náhodný svědek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.