Počasí dnes32 °C, zítra34 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Muž, který na ulici v Brně pobodal školačku, si odsedí šestnáct let za mřížemi

Agresivní muž, který v polovině září minulého roku v brněnské Táborské ulici bodl mladou dívku, si odsedí šestnáct let ve vězení. Policisté ho obvinili z pokusu o vraždu dítěte mladšího patnácti let, za což mu hrozilo patnáct až dvacet let ve vězení, případně výjimečný trest. Soud také rozhodl, že agresor poškozenému děvčeti musí zaplatit půl milionu korun.

Šestnáct let za mřížemi

Sedmatřicetiletý muž, jenž pod vlivem drog loni na podzim v Brně na ulici bodl školačku do krku, míří za mříže. Krajský soud v Brně mu dnes za pokus o vraždu uložil šestnáctiletý trest a zabezpečovací detenci. Práva na odvolání se muž před soudem vzdal. Dívce musí násilník uhradit za nemajetkovou újmu půl milionu korun. 

Agresor tehdy v městské části Židenice nedaleko Dělnického domu dívku pronásledoval od školy a jakmile nezletilou dostihl, pobodal ji nožem před zraky desítky lidí, kteří se nacházeli nedaleko zastávky hromadné dopravy. Stalo se tak za bílého dne.

Právě jeden ze svědků zakročil. Útočníka zpacifikoval na místě a udržel ho na místě až do příjezdu strážníků, které podezřelý také chtěl napadnout. Nakonec pachatele ale příslušníci městské policie spoutali. Mezitím přijeli i státní policisté, kteří dílo dokončili. Dívka skončila v nemocnici, útok přežila.

Agresivní muž, který v polovině září minulého roku v brněnské Táborské ulici bodl mladou dívku, stanul před soudem. Policisté ho obvinili z pokusu o vraždu dítěte mladšího patnácti let, za což mu hrozí patnáct až dvacet let ve vězení, případně...

Trest i za výtržnictví a obnažování

Soud jej potrestal i za výtržnictví, kterého se muž podle rozsudku dopustil už dříve. Jednalo se o bezdůvodné napadání kolemjdoucích a také obnažování. V budově brněnského hlavního nádraží například napadl skupinu žen a jedné z nich strhl a rozbil brýle.

„V trolejbuse číslo třicet tři udeřil dřevěnou tyčí ženu s dítětem v nosítku. Před další ženou si na zastávce hromadné dopravy sundal kalhoty a ukazoval jí zadek. Jindy například obtěžoval ženu s malým synem, před kterými si rovněž sundal kalhoty a se ztopořeným penisem v ruce onanoval,“ popsal další výtržnictví soudce Aleš Novotný.

Děsivý zážitek se naskytl lidem v brněnských Židenicích, kde ve středu odpoledne pobodal agresivní muž nezletilou školačku. Útočníka, který byl patrně pod vlivem drog, se povedlo chytit díky duchapřítomnosti a pohotovosti náhodného svědka....

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky soud, škola, vězení, drogy, trest, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, který na ulici v Brně pobodal školačku, si odsedí šestnáct let za mřížemi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.