Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Soud otevřel případ muže, který loni v Brně pobodal za bílého dne školačku. Hrozí mu výjimečný trest

, aktualizováno 25. června 2024, 11:56

Agresivní muž, který v polovině září minulého roku v brněnské Táborské ulici bodl mladou dívku, stanul před soudem. Policisté ho obvinili z pokusu o vraždu dítěte mladšího patnácti let, za což mu hrozí patnáct až dvacet let ve vězení, případně výjimečný trest. Vzhledem k věku poškozeného děvčete probíhá hlavní líčení bez přítomnosti veřejnosti.

Jednání probíhá bez veřejnosti

Krajský soud v Brně se začal zabývat případem muže, který pod vlivem drog napadl nožem loni v září školačku. Sedmatřicetiletému agresorovi hrozí patnáct až dvacet let ve vězení, případně výjimečný trest. Je obviněný z pokusu o vraždu dítěte mladšího patnácti let. Nachází ve vazbě kvůli hrozbě útěku a opakování násilné trestné činnosti. Na dnešní soudní jednání jej přivedla eskorta.

Před jednací síní dnes čekalo několik novinářů, vstup jim byl ale umožněn jen na několik minut. Soudce po poradě s obhájcem a státní zástupkyní rozhodl, že veřejnost bude z jednání vyloučena. „Vzhledem k věku dívky a závažnosti trestného činu bude celé hlavní líčení neveřejné,“ oznámil soudce Aleš Novotný.

Veřejně zazní až vyhlášení rozsudku, což bude podle informace ČTK ve středu dopoledne.

Muž, který pobodal školačku v Brně, patří do vazby, rozhodl soudce

Muž, který ve středu v Brně-Židenicích pobodal školačku, zůstane ve vazbě. Dnes o tom rozhodl soudce při vazebním zasedání, řekla státní zástupkyně Iveta Eichlerová. Policisté sedmatřicetiletého muže obvinili z pokusu o vraždu dítěte mladšího 15...

Pronásledoval dívku s nožem v ruce

Agresor tehdy v městské části Židenice nedaleko Dělnického domu dívku pronásledoval od školy a jakmile nezletilou dostihl, pobodal ji nožem před zraky desítky lidí, kteří se nacházeli nedaleko zastávky hromadné dopravy. Stalo se tak za bílého dne.

Právě jeden ze svědků zakročil. Útočníka zpacifikoval na místě a udržel ho na místě až do příjezdu strážníků, které podezřelý také chtěl napadnout. Nakonec pachatele ale příslušníci městské policie spoutali. Mezitím přijeli i státní policisté, kteří dílo dokončili. Dívka skončila v nemocnici, útok přežila.

Děsivý zážitek se naskytl lidem v brněnských Židenicích, kde ve středu odpoledne pobodal agresivní muž nezletilou školačku. Útočníka, který byl patrně pod vlivem drog, se povedlo chytit díky duchapřítomnosti a pohotovosti náhodného svědka. Pachatele...

„Po příjezdu hlídky městské policie musel být agresor za použití donucovacích prostředků zpacifikován. Pachatel byl na místě policisty zadržen a převezen do policejní cely,“ popsal tehdy mluvčí policistů Petr Vala

Státní zástupkyně Iveta Eichlerová již dříve zmínila, že zhruba před deseti lety muž již seděl ve vězení za majetkovou trestnou činnost. Navíc je pro společnost nebezpečný a čin by mohl zopakovat. Podezřelý podle ní užívá drogy a jeho chování je nepředvídatelné. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky soud, škola, vězení, drogy, trest, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

a co chce otvírat? feťák a ožrala-to je polehčující okolnost? to je na víc let v kriminále ne?

Středa, 26. června 2024, 13:52Odpovědět

Diskutér T.

DOŽIVOTÍ!!!!

Úterý, 25. června 2024, 19:00Odpovědět

Soud otevřel případ muže, který loni v Brně pobodal za bílého dne školačku. Hrozí mu výjimečný trest  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.